<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74735" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Блъсната от д...

Вижте каква ще бъде съдбата на велоалеята в кв. Бояна (РЕПОРТАЖ)

01 Октомври 2020
0 3124

Скъпи приятели, наскоро ви показахме една абсурдна велоалея, която води до километрични задръствания на бул. „Ал Пушкин“ в столичния квартал „Бояна“. Тогава граждани се обърнаха към нас, за да поискат обяснение защо не е имало обществено обсъждане на проекта за изграждането й и обясниха до какви опасни ситуации води тя.

Несъразмерна велоалея предизвиква кошмарни задръствания на столичен булевард (РЕПОРТАЖ)

Дни по-късно гражданите се събраха на мирен протест пред 52-о ОУ „Цанко Церковски“. С тях се срещнаха координаторът на „Зелена София“ Елица Панайотова, общинският съветник и основател на „Спаси София“ Борис Бонев, кметът на район „Витоша“ инж. Теодор Петков и зам.-кметът в Столична община инж. Кристиан Кръстев. Представителите на местната власт обещаха още другата седмица да се преразгледа проектът и да се включи и позицията на гражданите в решаването на неговото бъдеще.

Кметът на район „Витоша“ обеща преразглеждане на абсурдната велоалея (РЕПОРТАЖ)

Вчера нашата репортерка Виктория Симеонова и операторът Иван Бачваров бяха поканени в Столична община в зала „Официална“, където се проведе обещаният консултативен съвет, в който се включиха граждани на кв. „Бояна“, както и представители на различни неправителствени организации. Те обсъдиха причините за недоволство от начина, по който е изградена велоалеята. Всички се обединиха около тезата, че велоалеята води до рекордно висок трафик в района и създава опасни ситуации както за шофьорите, така и за учениците в 52-о ОУ „Цанко Церовски“, чиито директор Маргарита Димитрова също присъстваше на срещата.

В края на продължилото близо два часа обсъждане се взе решение до две седмици велоалеята да бъде демонтирана, а в последствие да се търсят нови варианти за изграждането на такова съоръжение в квартала.

Ние от „Господарите“ ще проследим дали това ще се случи, а вие ни сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Georgi Georgiev

    03 Октомври 2020

    Война срещу велоалея! Тези деца ще пораснат, ще искат да могат да стигнат с колело донякъде, но техните родители са извоювали велоалея да няма... Добре, че поне ще преразгледат проекта, а няма да унищожат подобно смислено начинание..

Реакции