<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86193" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Максим Генче...

Вижте какви предизборни подаръци раздават партиите (Коментарът на „Господарите“)

26 Март 2021
0 2617

С наближаването на изборите заваляха подаръци от знайни и незнайни политически герои. Не, това не са никакви опити за купуване на гласове. Изобщо. Все пак в България никой никога не е чувал за купуване на гласове.

Събрахме най-колоритните предизборни подаръци от родните партии през последните дни в „Коментарът на Господарите“ с репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт. Ето и какви са колоритните подаръци, които привлякоха вниманието ни:

Няма как да не започнем от самите управляващи. Тяхната безгранична щедрост носи на бъдещите избиратели: Брашно, захар, олио, мандарини, бисквити, банани, пастет – явно, освен избори, управляващите се готвят да правят с избирателите си и един голям кекс.

Рецептата на ДПС за успех е сходна, но са по-премерени в продуктите. Техният подарък е във вид на ориз, брашно и сол. Явно кексът на ДПС ще излезе солен, но пък включва и късметче – задраскана бюлетина – да не се объркат избирателите, не за друго.

ВМРО са по-директни – просто кутия бонбони и плик с пари за избрани хора, които по ирония на съдбата изглежда далеч не са им фенове. Една двайсетолевка на ръка и вотът е осигурен. Оставаше само да ги раздават направо на магистралата.

Креативен подход, но пък доста пестелив избраха и от ВОЛЯ още преди да се обединят с НФСБ, чиито лидер обеща по 5000 лева за всеки, който е гласувал за него, а после се почувства излъган.

Марешки ще раздава по 5000 лв. на калпак, ако не спази предизборно обещание (видео)

БСП също не пропускат възможност да раздадат щедри подаръци. Явно техните избиратели още използват памперси и бебешки кърпички. Или това е начинът да се демонстрира грижа за децата и родителите им, които съвсем случайно може да гласуват?

Епидемията също се оказва вдъхновение за партиите. Отдавна гледаме представителите с маски с лого, но пък раздаване на еднократни маски с лого на пакетчето си е класа просто.

Епидемията вдъхнови и Демократична България в избора им на подарък – дезинфектант, който елиминира мафията, премахва корупцията и запазва демокрацията.

Скъпи приятели, нивото е просто потресаващо. Олиото, йодираната сол и двайсетачките са раздадени, гласовете са осигурени. Единствено от нас зависи да гласуваме, за да има равнопоставеност – съвест срещу кебапчета!

Бръкни в джоба на политиците! Защо е толкова важно да гласуваме на 4-ти април (видео)

На финала само ще кажа, че купуването и продаването на гласове са две отделни престъпления. Купуването е едно, продаването е друго и за двете се съди отделно. Нищо че слогънът на ЦИК е граматически грешен от 15 – 20 години. Помнете – купуването и продаването на гласове СА престъпления!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции