<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77263" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ДПС дава посл...

Вижте как община Ивайловград е провела празненство върху древните мозайки на вила “Армира” (видео)

05 Ноември 2020
0 530

Кметът на Ивайловград и областния управител на Хасково през 2017 година са отбелязвали 10-годишнината от членството на България в Евросъюза.

С пищна костюмна възстановка на древноримската епоха, поздравителни речи и химна на Европа, кметството и областната управа са ознаменували в древноримската вила “Армира” край Ивайловград юбилея от присъединяяването на България в Европейския съюз.

На събитието са били поканени и официални лица. Видно от записа, реставрираните зали на римската вила са послужили за естествен декор на пресъздадената древна епоха с танцуващи “римлянки” в хитони и трибуна за речите на кмета Диана Овчарова и областния управител на Хасково Станислав Дачев.

Кметицата на Ивайловград и преди е давала “личен пример” с токчета върху римските мозайки (снимки)

За скандалното експлоатиране на античните мозайки от уникалната за България римска вила се заговори, след като посетител на музея се натъкна на сватбена церемония, водена там лично от кметицата Овчарова.

Сватбари тъпчат с обувки и токчета древни римски мозайки край Ивайловград с благоволението на общината (снимки)

След публикацията от общината излязоха с уклончиво извинение по случая от зам.-кмета на града Светла Моллова. Междувременно кметицата Овчарова е излязла в болничен.

Община Ивайловград почти се извини за сватбарите, газили древноримска мозайка във вила “Армира” (видео)

Вила “Армира” е затворена от няколко месеца заради предстоящ ремонт. Въпреки това обаче, с решение на общинския съвет, в двореца могат да се провеждат сватби. Тя е най-богатият и пищно украсен римски дворец, открит по нашите земи, паметник на културата с национално значение и един от четирите в света.

Видео: Община Ивайловград

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции