<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77535" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Чобанова: ...

Вижте какво планира първо да направи Джо Байдън като президент

09 Ноември 2020
0 1139

Обявеният за победител в американските президентски избори Джо Байдън ще направи борбата с коронавируса своя най-голям приоритет, обявиха от неговия щаб. Демократите разкриха първите стъпки от своя „преходен план“ – той включва по-мащабно тестване на американските граждани и опит за налагане на задължителна мярка за носене на маски, пише “Булевард България”.

В понеделник се очаква бившият вицепрезидент да състави 12-членен съвет от експерти в битката с Covid-19. Това се случва в момент, в който САЩ е отчела вече близо 10 милиона заразени от началото на пандемията, както и над 237 хиляди жертви.

Вижте какво планира първо да направи Джо Байдън като президент

Байдън бе обявен за победител в изборите, но настоящият президент Доналд Тръмп все още не е признал загубата. Ако всичко се развие по план, демократът ще встъпи в длъжност през януари 2021 г.

Какви ходове има Тръмп оттук нататък и ще се наложи ли да го изнесат от Белия дом със стола му

От щаба му са готови да изготвят укази, с които да се променят напълно противоречивите политики на Тръмп. Те ще бъдат под формата на заповеди, издадени от президента към федералното правителство, които не изискват одобрение от Конгреса. Според американските медии – става въпрос за няколко ключови точки.

Вижте какво планира първо да направи Джо Байдън като президент

Джо Байдън иска САЩ отново да се включи в Парижкото споразумение за климата, от което страната излезе официално миналата сряда. Американският президент обяви още преди няколко месеца, че спира финансирането към Световната здравна организация, но Байдън желае да промени това решение и САЩ да продължи да бъде част от СЗО.

Какво следва в процедурата за избор на американския президент?

Бившият вицепрезидент смята да отмени забраната за пътуване от няколко страни, която републиканецът наложи. Тръмп състави списък от седем държави, предимно мюсюлмански, гражданите на които нямат право да влизат на територията на САЩ. Той затвори границите за хора от Либия, Иран, Сомалия, Сирия, Йемен, Северна Корея и Венецуела.

Байдън смята също така да включи елемент от политиката на Барак Обама – осигуряване на имиграционен статут на имигранти без документи, влезли на територията на страната като деца.

В първата си реч в събота демократът обяви, че е „време за изцеление“ на нацията. Той сподели, че целта му е не да разделя, а да обединява. „Трябва да спрем да се държим с опонентите си като с врагове“, обърна се бившият вицепрезидент към поддръжниците на Тръмп.

Той и Камала Харис пуснаха официален сайт за „преходния план“ – buildbackbetter.com. Неговото мото е „Да възвърнем американското лидерство“. Демократите ще се концентрират още върху икономиката, борбата с расизма и климатичните промени.

Източник: “Булевард България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции