Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Вижте как е изглеждал Париж в началото на миналия век (видео и снимки)
Вижте как е изглеждал Париж в началото на миналия век (видео и снимки)
По света Вземи EMBED
Loading the video...
11-07-19
добавено
1240
прегледа

Зашеметяващи редки кадри от Париж през 1900 г. бяха оцветени за документален филм, който чества града на светлината. Част от него можете да видите тук: 

 

 

 

 

Заснети между 1900 и 1914 г., някои от кадрите са били заснети преди повече от 110 години. Документалният филм „Париж 1900 - Градът на светлините“ е продуциран от студиото "CPB Films", използвайки архивни кадри от "Gaumont Pathe", „Films Lumiere“ и „Lobster“.

 

 

 

 

Режисьорът Хюс Нанси прекарал месеци, възстановявайки цветовете в различните клипове, които бяха събрани, за да подчертаят красотата на Париж през 1900 година.

 

Градът на светлината е бил домакин на  изложението "Exposition Universelle" през април 1900 г., което посрещнало 51 милиона посетители, половината от които били чужденци.

 

 

 

 

Тогава Париж бе станал известен с представянето на най-новите технологични и научни изобретения и се хвалил с авангардни художествени галерии, кабарета и висша мода.

 

 

 

 

Благодарение на невероятните архиви, които са възстановени и напълно оцветени, този филм представя едно пътуване през времето и пространството до ранните години на 20 век.

 

 

 

 

Според разказвача, кадрите показват "симфония от копита и колоездачи, придружена от обидите на парижките кочияши, прословути по онова време с хаотичното си шофиране и недисциплинирано поведение“.

 

 

 

 

„Париж беше едно изпълнено с живот сърце, което трябваше да се подхранва", добавя той.

 

 

 

 

 

Източник: Daily Mail