<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98215" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Банкови обир...

Вижте как полицията в Сливен залови извършител на серия въоръжени обири в игрални зали (видео)

02 Септември 2021
0 509

Полицаи от Сливен задържаха извършителя на серия въоръжени обири в игрални зали, предава bTV.

27-годишният мъж нахлувал маскиран и въоръжен и нападал персонала, за да му дадат оборота.

Той се оказва изключително опасен. Поведението му е рисково, защото застрашава много хора, които са били и в игралните зали и извън тях.

Главен инспектор Димитър Кикьов, началник на РПУ – Сливен, посочи, че първият сигнал е получен на 31 август около 13.30 ч.

„Имахме описание на извършителя – маскиран, без видими част от лицето. Грабежът е извършен само със заплаха – отнета е известна сума пари от крупиета и лицето е избягало. Веднага започнахме да работим с определен контингент, който ни е известен, но този човек се оказа съвсем друг“, разказа главен инспектор Кикьов.

Вижте как полицията в Сливен залови извършител на серия въоръжени обири в игрални зали (видео)

„Мъжът има условна присъда за грабеж, но заради обекта на грабежа и от начина, по който го е извършил, първоначално не ни попадна в полезрението“, добави полицаят.

Следващият сигнал за грабеж се получи в 23:30 ч. Тогава описанието на лицето е идентично, но е действал с огнестрелно оръжие, което прилича на пистолет „Макаров“.

„Проявена е агресия и е имало удари към едно от крупиетата. Това ни накара да направим извод, че ще продължи с действията си и представлява вече сериозна опасност“, отбеляза главен инспектор Кикьов.

Много служители са били по следите на мъжа, буквално във всяка игрална зала е имало полицай, поставени са секретни постове и са блокирани изходите от града, защото се е предполагало, че с откраднатите пари мъжът би могъл да го напусне.

Инспектор Атанас Иванов задържа мъжа. Той обясни, че са очаквали извършителят да се върне в някоя от залите и да повтори престъплението. Това се случва в залата, в която инспектор Иванов е на пост. Мъжът се връща с оръжие в ръка и го насочва към полицаите. Залата е пълна с хора и има голямо движение.

„Влезе, започна да крещи с насочен пистолет, но успях да извадя служебното оръжие и да заредя стоп патрон. Леко се скрих и тогава стрелях, тогава той побягна извън залата и аз го последвах. Беше голяма гонка, един колега от постовете от града го пресрещна и успяхме да го заловим“, разказа инспектор Атанас Иванов.

Кварталът, в който е преследван мъжът е доста населен, но никой не е пострадал, тъй като това е станало около 3 ч. през нощта.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции