<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73302" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Критики и обв...

“Господарите” подават сигнал на полицията за съмнителни протестиращи

11 Септември 2020
0 9181

В четвъртък денят започна с масирана полицейска акция в градинките около „триъгълника на властта“. Още в ранни зори полицията там откри камъни, плочки, шише със запалителна течност и други предмети, които биха могли да се превърнат в оръжия за провокатори по време на предстоящия протест, озаглавен “Велико народно въстание 2”.

Преди големия протест: Полицията откри скрити в храстите ножове и камъни (видео)

Вечерта нашите репортери Дани Йорданов и Виктория Симеонова, както и гражданският журналист Иво Божков представиха на живо на  нашата фейсбук страница  случващото се в центъра на София.

Още в началото на вечерта получихме сигнал за младежи със съмнителен външен вид, напомнящи на потенциални провокатори, затова се обърнахме към униформените служители с молба те да бъдат проверени. Първоначално те не приеха сигнала ни насериозно и не предприеха такава проверка. Минути по-късно забелязахме, че групата младежи напуска площада и се отправя към пропускателния пункт на полицията до Президентството. Там някои от тях бяха проверени и след това пуснати да си тръгнат – явно не бяха установени нарушения.

По-късно протестът продължи мирно. Видяхме интересни послания, отправени и към полицаите, особено предвид ескалацията на напрежение при предишното „Велико народно въстание“.

Няколко въпроса от „Господарите“ към министъра на вътрешните работи

Един млад мъж в емоционален монолог обясни на полицаите защо смята, че си заслужава да се откажат от заплатите и работата си, за да не се обръщат срещу народа.

Макар и многохиляден, този 64-и ден на протести приключи мирно малко след 23:00 часа.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Danielle Ganeva

    12 Септември 2020

    И последен коментар: Мина незабелязано но на последният работен ден преди лятната отпуска НС гласува увеличение на извънредния труд на полицията:до 270ч! (мисля на тримесечие..) Та ясно ЗАЩО едните гласуват а другите ги устройва часовете извънреден труд!😡

Покажи всички Скрий

Реакции