<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67999" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Около полови...

Вижте как ще изглежда курортният комплекс, който се строи на “Алепу” (видео и снимки)

01 Юли 2020
0 2688

В момента на “Алепу” има монолитна стоманобетонна конструкция, като нейната функция е на противосвлачищно съоръжение. Това обяви пред bTV Камен Славнин, проектант по част от конструкцията.

По неговите думи, разрешаването на застрояване на този терен е свързано със задължително укрепване на свлачището.

„Целта на съоръжението е да поеме хоризонтални натоварвания от свлачището, като пресече потенциални плъзгателни повърхнини от това свлачище“, уточни проектантът.

РИОСВ-Бургас си „измива ръцете“ за Алепу? (РЕПОРТАЖ)

“В предварителните предписания, свързани с изграждане на проекта, изрично беше упомената кои пластове трябва да се отнемат и кои трябва да останат и къде точно трябва да се извърши фондиране”, добави той.

По думите на Славнин, това ще бъде курортен комплекс.

“Кутийките, които се виждат на снимките, са едни празни пространства, които трябва да подпомогнат работата на стената отзад – да я укрепят допълнително”, заяви проектантът и разкри, че край четириетажната подпорна стена на “Алепу” всъщност ще има “красив курортен комплекс с двуетажни постройки”.

Скандално: 23 нови строежа са предвидени в защитената зона “Алепу” (видео и снимки)

„Ако имаше обикновена стена, тя щеше да е отделена от останалата сграда и, тъй като пластът до нея е негоден, трябваше да бъде изгребан и заместен с подходящ материал. Щяхме да имаме много сложно и скъпо уплътнение, това решение с подпорната стена се оказа най-икономическо ефективно“, обясни още Славнин.

А днес масовото недоволство срещу строителството на “Алепу” продължи с акцията „Джулай за Натура 2000 – за да остане природа”. Недоволни граждани извървяха пеш разстоянието по Шофьорския плаж от Дюни до бетона на “Алепу”.

Протестиращите символично се хванаха за ръце в знак на единство.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции