<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68250" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нагла кражба ...

Вижте как 2-годишно дете уж с COVID-19 се оказа напълно здраво (РЕПОРТАЖ)

03 Юли 2020
0 22805

Скъпи приятели, след като ви представихме общинския съветник Николай Николов, който е под 14-дневна карантина с уж положителен резултат за COVID-19, а всъщност не е носител на вируса според направен дни по-късно тест в частна лаборатория, към нас се обърнаха и други хора в подобна ситуация.

Чуйте какво разказа общински съветник, който уж има COVID-19 (РЕПОРТАЖ)

В края на миналата седмица беше съобщено, че деца от столичната 185 детска градина са с COVID-19, след като дете от яслената група и майка му са дали положителни проби. При тестване на всички деца и служители се оказало, че има още две заразени деца.

Бащата на едно от тях разказа във видеовръзка с нашата репортерка Виктория Симеонова за истинското състояние на детето. По думите му в събота двете деца в семейството са били тествани в РЗИ-София. Още същия ден им е съобщено по телефона, че по-малката им дъщеря има положителен резултат, а този на по-голямата е отрицателен. Обещали са им в понеделник или вторник да се направят тестове и на родителите, но това така и не се е случило. Междувременно родителите решават да направят PCR тестове на цялото семейство в частна лицензирана лаборатория, която е в списъка на надеждни пунктове за тестване на РЗИ. Резултатите на всички са отрицателни – както от PCR тестовете, така и тези за антитела.

От РЗИ отново отказаха да осигурят събеседник, който да коментира случая. В писменото си становище те казват, че отрицателният резултат от частната лаборатория е без значение и семейството трябва да остане под карантина. Остава въпросът защо тогава съществува възможността за тестване в частни лаборатории и каква е причината в други случаи карантината да се отменя, както се случи с детска учителка от Перник с първоначален положителен резултат.

Надяваме се от РЗИ да се осмелят да застанат пред камерата ни – без да подценяваме опасността от вируса, не смятаме, че е нормално статистиката да е все по-плашеща и да се базира на реално здрави хора.

Скъпи приятели, сигнализирайте ни за всякакви нередности – да не ги оставяме да продължават да се случват.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deyan Yordanov

    04 Юли 2020

    това е положението ...

Реакции