Следва: Томислав Дон...

Вижте кои бяха лицата на протестите вчера (РЕПОРТАЖ)

11 Юли 2020
44 40013

Скъпи приятели, вчера в нашата фейсбук страница имахте възможност да проследите на живо част от протеста пред Президентството. Отново вчера ви показахме и как протича организацията на контрапротеста:

ГЕРБ организира автобуси с хора за контрапротест (Коментарът на “Господарите”)

Срещнахме се с някои от протестиращите и от двата протеста. Пред Президентството хората ни споделиха, че са там, защото не са доволни от управлението на страната; защото искат по-добри условия за живот и не вярват на настоящата власт. Те вярват, че има алтернатива и се надяват скоро тя да бъде факт.

От другата страна, на метри от този протест бяха събрани подкрепящите настоящата власт. Макар и малко от тях да имаха аргументи за присъствието си на протеста, те споделиха, че са много доволни от живота си в България и че подкрепят своята партия – ДПС или ГЕРБ. Един от присъстващите открито заяви, че е там, защото е получил 50 лв. – вероятно не е единственият.

Припомняме, че късно снощи напрежението на протестите ескалира и се стигна до арести и агресия.

Полицаи брутално бият протестиращи в София, скрити зад колоните на Министерски съвет (видео и снимки)

Приветстваме хората, които изразяват своята гражданска позиция, но не и насилието, до което се стига. И по време на протестите, и извън тях, очакваме всички ваши сигнали за нередности.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Manol123

    19 Юли 2020

    Язък за тези двамата младежи жалка картина за една шибана бира биха продали и майките си 😥😥😥😥😥

Покажи всички Скрий

Реакции