<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80588" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съвети за бор...

Вижте кои са претендентите за отличието ОСТАВКА НА ГОДИНАТА (видео)

28 Декември 2020
0 1905

Скъпи приятели, 2020 година остана в историята с няколко ключови оставки, които събрахме в една класация.

Още в началото на годината водната криза в Перник доведе до една оставка, която ще остане в историята: Тази на Нено Димов. На 9 януари той беше арестуван, защото прокуратурата констатира, че въпреки намаляващото ниво на пернишкия язовир „Студена“, е продължил да подписва месечни разрешения за ползване на вода от металургичното предприятие „Стомана“ и ТЕЦ-Перник, вместо тя да бъде запазена за населението.

(Поне) пет причини за оставката на Нено Димов (видео)

Протестите през лятото доведоха до серия от ходове на правителството с ясната цел да си върне доверието на хората. Това прибави в края на юли още цели 5 оставки към нашите номинации: Един от най-приближените лично на премиера министри Влади Горанов се наложи да се раздели с поста министър на финансите. Зад неговата оставка стояха щедър му роднина с апартаменти за милиони; интересни СМСи, споделени от Васил Божков, пропуснати такси от хазарт за милиони, банка за развитие и още много.

Ще поиска ли Борисов оставката на Горанов или тези съмнения са недостатъчни? (видео)

Летният дъжд от оставки не пощади и министърката, по-известна със своите тоалети, отколкото със спасяването на родния туризъм – Николина Ангелкова. Тя се раздели с поста си след редица скандални строежи по морето и дооста проблеми около съсипания туристически сезон заради епидемията от КОВИД-19.

Приказка за принцеса Ангелинка и българския туризъм (видео)

Морската вълна от оставки в края на юли не подмина и икономическия министър Емил Караниколов. Той си позволи частично да се съгласи, че протестиращите имат право. И ден по-късно оставката му беше поискана лично от премиера.

Бойко Борисов поиска оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов

Заедно с оставката на икономическия министър дойде и тази на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. След многобройните случаи на полицейско насилие и превишаване на правата н служителите на реда, тя не е изненада. Изненада обаче е назначеният след него Христо Терзийски, който лично беше сред не особено етичните полицаи по време на протеста в парк „Росенец“.

Кои са доверените лица станали нови министри? (видео)

Отново на 24 юли дойде и оставката на Кирил Ананиев – човекът-министър, който след здравеопазването в момента е наред да оправя финансите.

Кризисно пиарче от пънче край пътче (видео)

Месец по-късно стана поста си напусна и незабравимият Данаил Кирилов – правосъдният министър, който ще остане в историята.

ТОП моментите на Данаил Кирилов (видео)

Е, скъпи приятели, това са претендентите за титлата „Оставка на годината“. Гласувайте в коментарите за вашия фаворит за наградата, а ние ще проверим дали заедно с оставките са предали и служебните коли, общинските апартаменти и охраните си.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции