<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86767" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте какви и...

Вижте кой кой е в партията на Слави Трифонов (видео)

05 Април 2021
0 5381

Изненадващото силно представяне на партията на шоумена Слави Трифонов на изборите за Народно събрание подбуди много въпроси относно политиката на “Има такъв народ”, но за ключовите хора в нея публично не се знае почти нищо. 

Афишираните от Слави идеи за изцяло мажоритарна избирателна система и намаляване броя на депутатите не дават много сведения на широката публика какво да очаква от избраниците си. Това породи аналогии с начина, по който в политиката влезе движението на Симеон Сакскобургготски, пише Капитал.

Слави Трифонов обяви кои лица влизат в партията му за изборите (видео)

Ето кои са водачите на листи в отделните райони:

Водач в Бугас е Ивайло Вълчев, основен сценарист на “Шоуто на Слави Трифонов”. Той е родом от Бургас, а неговият баща е уважаваният бургаски поет Ваньо Вълчев, по чиито стихове са и много популярни песни. Втори е експертът по международна сигурност Димитър Гърдев, който често коментира световни събития в ⅞ TV. Пети е оперният певец Георги Султанов. Осмият Александър Рашев, представен като юридически експерт, е син на дългогодишен адвокат на строителните предприемачи от Свети Влас братя Диневи.

Листата във Варна води самият Слави Трифонов, следван от Любомир Каримански, финансов и банков експерт. Работил е за Д банк и Инвестбанк. Той е и водач на листата в Габрово. Във варненската влизат и няколко бизнесмени, по-известният от които е Александър Благовестов, бивш изпълнителен директор на “Търговски дом” – Варна, фирма от обкръжението на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, който неотдавна беше изключен от БСП. Преди него е Кирил Симеонов, участник в риалити формати и в кастинга за бъдещия политически проект на Слави Трифонов.

Вижте кой кой е в партията на Слави Трифонов (видео)
Любомир Каримански. Стопкадър “7/8 ТВ”

Велико Търново

Начело на листата е доктор Андрей Чорбанов, който беше представен като част от екипа експерти на “Има такъв народ” в сектор “Здравеопазване”. Той е начело и на листата в 23-ти софийски избирателен район. Втори е великотърновският адвокат и областен координатор на партията Момчил Иванов. След него в листата е също адвокат – Христо Дочев.

Първи в листата във Видин е адвокат Иво Атанасов, който е председател на Контролно-арбитражната комисия на партията на Трифонов. След него е офтамологът Снежана Йоханова, а трета – координаторът на формацията в крайдунавския град Светлана Стойкова. След тях са бизнесменът и състезател по самбо и джудо Милен Милчев и певецът Ивайло Гюров.

Листата във Враца се оглавява от областния координатор на партията Георги Георгиев, строителен инженер и д-р по управление на инвестиционни проекти. Координатор на експертната група по регионално развитие на “Има такъв народ” и един от авторите на програмата за регионално развитие на партията. Участвал е активно в предавания на телевизията “⅞”, където е коментирал програмата за саниране на правителството, както и скъпото строителство на магистралите. Родом е от Враца, но живее в София. Втори в листата е енергийният експерт Иван Хиновски, който е и в листата на един от столичните райони. Трета е стоматологът Надя Антимова, а четвъртата позиция се заема от общинският координатор на партията за Враца Гергана Николова, която е от частния бизнес.

На втора позиция в листата в Габрово след водача Каримански е Деляна Пешева. Тя е била изпълнителен директор на Креди агрикол България, която КТБ купи седмица преди да я затворят.

Водач на листата в Кърджали е Васил Георгиев. Според местния сайт rodopi24.com той е бил служител в “Митническо разузнаване”, после на дипломатическа работа в Анкара, а от 15 години е шеф на голяма българска компания в Турция. Георгиев е бил и е управител на дружества, свързани с бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови. Той е втори и в листата в Русе. След него в Кърджали е учителката и областен координатор Юлия Чортленева, част от експертния екип на партията за сектор “Образование”.

Начело в Смолян е Александър Вълев, сценарист в шоуто, роден в града. Вторият – Асен Кехайов, е програмист и състезател по бойни изкуства. Четвъртата позиция заема педагогът в детска градина от Девин Моника Карамитева, която е участвала в “Шоуто на Слави” като музикален изпълнител.

В 23-и МИР София водач е Проф. Андрей Чорбанов е следван от Ива Йорданова-Рупчева, преподавател в НБУ и ръководител на дирекция “Законодателна дейност и право на ЕС” в НС. След нея е още един юрист – адвокатът Андрей Михайлов, също от кастинга на Трифонов. Той има дългогодишен опит като адвокат и е едно от лицата на програмата за съдебна реформа на “Има такъв народ”. В същата листа е дългогодишният военен аташе в Турция и Иран Румен Попов, познато име във военното разузнаване. На по-задни позиции е поставена асистентката по международно публично право от Юридическия факултет на Софийския университет Паунита Петрова, част от експертния екип на партията в сектор “Правосъдие”.

Вижте кой кой е в партията на Слави Трифонов (видео)
Проф. Андрей Чорбанов. Стопкадър “7/8 ТВ”

Начело на 24-и МИР София е икономическият експерт от КТ “Подкрепа” Мика Зайкова. След нея е бившият секретар на МВР Николай Радулов от времето, когато вътрешен министър беше Богомил Бонев, влязъл после в структурите на “Мобилтел”, докато компанията беше под контрола на Майкъл Чорни. През 2014 г. Радулов, който е преподавател в НБУ, се завъртя около Николай Бареков. Започнал е кариерата си като служител на ДС в столичното управление на МВР през 1983 г.

Вижте кой кой е в партията на Слави Трифонов (видео)
Мика Зайкова. Стопкадър “7/8 ТВ”

Интересното е, че след първоначалната регистрация на листата е направена промяна и в нея на избираемото трето място е предложен Антон Адамов – той е свързан с комплекса “Делта хил” до Кладница и пернишките бизнесмени Добри Владимиров и Станислав Любомиров.

Листата в 25-и МИР София води сценаристът Филип Станев, а след него е роденият през 1980 г. финансист Пламен Данаилов. Той е съдружник в кантората “Дренски, Данаилов, Неделчев и ко.”, където другият съдружник – адв. Калоян Неделчев, е свидетел по делото срещу бившата съдийка Румяна Ченалова. В енергийните среди Иван Хиновски, който е на четвърто място, е определян като независим експерт. След него в листата е поставен Росен Димов, с над 20 г. стаж в НАП като инспектор по т.нар. оперативен контрол. В тази листа е и една от дъщерите на социолога и бизнесмен Андрей Райчев – Ружа Райчева.

Вижте кой кой е в партията на Слави Трифонов (видео)
Иван Хиновски. Стопкадър “7/8 ТВ”

Водач в Монтана е адвокатът Пламен Абровски от експертния екип на партията за сектор “Земеделие”. Бил е представител на земеделското министерство в Брюксел с ресор обща земеделска политика в периода 2010 – 2015 г. Главен секретар е на управителния съвет на Националния съюз на земеделските кооперации в България, чийто председател е бившият депутат от БСП Явор Гечев. Втора в листата е стоматоложката Надя Антимова, която е поставена на трето място и в листата във Враца. В листата са още Банко Банков, собственик на фирма с предмет на дейност ресторантьорство, и Десислава Цонева, която притежава дружество за счетоводни услуги. Тя е била и кандидат за общински съветник в Лом на местните избори през 2015 г. с листата на коалиция “Народен съюз”.

Вижте кой кой е в партията на Слави Трифонов (видео)
Пламен Хиновски. Стопкадър “7/8 ТВ”

Малко след като листата беше регистрирана в РИК, областният координатор на партията Георги Йорданов заедно с още няколко общински ръководители на “Има такъв народ” обявиха, че напускат формацията, недоволни от подредбата на листата.

Листата в Пазарджик оглавява репортерът от телевизията на Слави Трифонов Станислав Балабанов, който задаваше неудобни въпроси по време на пресконференциите на НОЩ миналата пролет и отразяваше протестите срещу правителството на Борисов. Той е начело и на листата в Ловеч. Първоначално на второто място беше докторът по операционен мениджмънт и лектор в университета във Виетнам Светослав Георгиев, но в РИК – Пазарджик, беше внесена промяна, с която той отиде на трето място, а Тодор Василев, който беше трети, стана втори. Областният координатор на партията Тинко Василев отказа да коментира пред “Капитал” причините за рокадата в последния момент, както и да даде биографична справка за Тодор Василев, като препрати за информация към централата на партията. Уточни обаче, че няма роднинска връзка с него заради съвпадението на техните бащини и фамилни имена. Иначе Тинко Василев е четвърти в листата. Той е адвокат по професия и до 2019 г. е бил в УС на гражданското движение ДНЕС, което активно подкрепи референдума на “Шоуто на Слави”. В пазарджишката листа следват още Иван Лютаков, който е съдружник във фирма за производство и дистрибуция на медицински изделия, и д-р Силви Петров от експертния екип на партията в сектор “Здравеопазване”.

Вижте кой кой е в партията на Слави Трифонов (видео)
Светослав Георгиев. Стопкадър “7/8 ТВ”

В Ловеч след Станислав Балабанов е Цветелина Георгиева, застрахователен брокер, която е и областен координатор. Следва я Галина Генова, финансов контрольор в Тетевен. През 2007 г. е била кандидат за общински съветник от партия “Отечество” с лидер Цанко Цаков. На четвърто място е Иван Петров, който е собственик на фирма за рекламни услуги и продажба на канцеларски материали. Последен в листата е сценариста Александър Вълчев, който води листата в Смолян.

В Перник водач е Галя Бърдарска от института по водни проблеми към БАН. Гостувала е в телевизията на Трифонов покрай водната криза в града. Името й излиза по документите за фалита на КТБ с цесия за около 100 000 евро. Председател е на сдружението “Глобално партньорство по водите – България”. На второ място е областният координатор на партията Петя Димитрова, която е треньор по спортни танци. След нея е Лазарина Искренова, която е била кандидат за общински съветник на изборите през 2015 г. в Радомир, издигната от “Зелените”, сега Зелено движение. На четвърто място е поставен координаторът на партията за Перник Симеон Райков, който има фирма за мебели. До 2019 г. Негов съдружник е бил Радослав Динев, който сега е кмет на с. Църква, издигнат от БСП.

В Плевен листата води Радостин Василев, който е и областен координатор. Той е адвокат и има адвокатска кантора в София в областта на търговското право. Адвокат е и на редица известни спортисти. Преди години името му се свързваше с присъствието на Александър Томов в ЦСКА. Василев е и кандидат за депутат в една от софийските листи на партията. След него е учителката Юлия Чортленева, която е и в листата в Кърджали. На четвърто място е поставен Александър Тодоров, който е в съвета на директорите на бившия приватизационен фонд, сега холдинг “Северкооп – гъмза холдинг”. Бил е управител на “Толекс консултинг”, като до миналата година съдружник в дружеството е бил бивш съдружник на водача на листата Радостин Василев. На следващото място е Данаил Найденов, който е трети и в листата в Шумен. Има фирма за озеленяване и поддръжка на тревни площи. Бил е кандидат за общински съветник в Плевен на местните избори през 2015 г. от Земеделски съюз “Ал. Стамболийски”.

Вижте кой кой е в партията на Слави Трифонов (видео)
Радостин Василев. Стопкадър “7/8 ТВ”

Сценаристът и един от двигателите на партията на Трифонов и негов заместник Тошко Йорданов е водач в Пловдив. След него е световната шампионка по шахмат от 2004 г. Антоанета Стефанова, която е и четвърта в 24-и район в София. На трето място е Теодора Пенева, представена като част от екипа за сектор “Енергетика”. Има фирма за икономически и социални анализи. Четвърти е преподавателят от катедра “Психология” на Великотърновския университет Манол Манолов, а пета е областната координаторка адвокат Николина Деспотова-Кузева, чийто съпруг Стойчо Кузев е бил общински съветник в Пловдив от ВМРО. Тя също е участник в кастинга на Трифонов за политици.

Вижте кой кой е в партията на Слави Трифонов (видео)
Тошко Йорданов. Снимка: БулФото

Сценаристът Тошко Йорданов води и листата в Пловдив-област. Втори е бизнесменът Танер Тюркоглу. До 2020 г. той е имал дял в хасковската фирма “Кейбълборю”, който прехвърля на турски граждани. Дружеството изгражда депо за съхранение и рециклиране на пластмасови отпадъци в Кърджали. Тюркоглу притежава фирма за отглеждане на земеделски култури в Джебел.

Трети е карловският бизнесмен Лъчезар Бакърджиев. На местните избори през 2019 г. е бил кандидат за общински съветник от “Партия на зелените”. Със съпругата си имат фирма за производство на облекла “Флаулес България”. Бакърджиев е бил гуверньор на “Лайънс клуб – България” и представляващ у нас на американската фондация на Lions клубовете. Основател на рок група Slippеrs. В листата е и секретарят на Бачковския манастир Васил Апостолов, който е координатор на партията за Асеновград.

В Русе листата води Светлин Стоянов, областен координатор на партията в Русе. Бивш офицер в НСО, бил е в екипа за охрана на бившия премиер Иван Костов и на бившия председател на Народното събрание Огнян Герджиков. Стоянов е един от хората, които се явиха на кастинга за подбор на кадрите на партията. На второ място е Васил Георгиев, който води и листата в Кърджали. Трети е бившият командос Билян Кършовски, който е доставял военно оборудване за армията и МВР. Той е и в листата в Стара Загора, която се оглавява от Слави Трифонов.

Вижте кой кой е в партията на Слави Трифонов (видео)
Светлин Стоянов. Стопкадър “7/8 ТВ”

На четвърто място е д-р Алпер Азизов Мурадов, специалист по ортопедия и травматология, част от екипа на Клиниката по ортопедия и травматология в МБАЛ “Св. София”. Мурадов е и на трета позиция в листата в Силистра. В листата е и синът на бившия депутат от БСП от 40-ото Народно събрание д-р Руденко Йорданов – Велин Йорданов. През 2007 г. Велин Йорданов е бил кандидат за общински съветник в листата на Народняшка земеделска партия “Никола Петков”.

В Силистра водач е сценаристът Драгомир Петров. Втори е юристът Петър Димитров, който е бил общински съветник в града в мандата 2007 – 2011 г. и е син на бившия депутат от СДС от града Христо Димитров.

Начело в Сливен е бизнесменът и областен координатор Владимир Русев. Има фирма за транспортни услуги в съдружие с полска компания. Втори е Иван Клисурски – съдружник в “Ай Ес Джи медикъл” за доставка на медицински консумативи. Дял в същата фирма има Сибил Тошков Хаджитодоров. От данни в Търговския регистър се вижда, че адресната регистрация на Сибил в София съвпада с адреса, на който е регистриран по Булстат единият от сценаристите, Тошко Йорданов Хаджитодоров.

Източник: Капитал

Видео: 7/8 ТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции