Вижте най-голямата скулптура на птица в света, отнела на автора 10 години (видео и снимки)

11 Декември 2019
18 2303

Най-голямата скулптура на птица в света, наречена "Джатаю", е дълга 61 метра, широка 46 метра и висока над 21 метра и се намира сред величествената природа на парк "Джатаю" в Индия, пише Мy Modern Met.

 

 

ПРОДАДОХА СКУЛПТУРА НА ЗАЕК ЗА 91 МИЛИОНА ДОЛАРА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

""

 

 

Създаването на уникалната творба отнело 10 години на скулптура и филмов режисьор Раджив Анчал. Проектът е реализиран съвместно с туристическото министерство на страната, а природният парк беше отворен в края на 2017 година.

 

 

""

 

 

Въпреки огормните си размери скулптурата на птицата впечатлява със своите прецизни детайли и внимателно декорирани пера и фрагменти.

 

 

""

 

 

Впечатляващите крила на птицата Джатаю стигат до земята, което позволява на посетителите да се разхождат по самата фигура. Посетителите могат да влязат и вътре в тялото на птицата, което прави произведението на изкуството изключително функционално.

 

 

""

 

 

Освен прекрасно архитектурно постижение, птицата Джатаю е важен символ в индуисткия епос "Рамаяна". Известна като "благородна птица от божествен произход" Джатаю всъщност е полубог с образ на ястреб.

 

 

""

 

 

 

Източник: Мy Modern Met

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции