<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46657" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ядосан баща н...

Вижте най-добрите фотографии от конкурса за подводни снимки "Ocean Art Photo 2019" (видео и снимки)

16 Януари 2020
0 1363

За осма година най-добрите подводни фотографи от цял ​​свят представиха творбите си на конкурса "Ocean Art Underwater Photo".

 

Организиран от Ръководството за подводна фотография, конкурсът присъди над 85 000 долара в награди на победителите, а гледайки снимките, можем да признаем, че те са напълно заслужени.

 

В 16-те категории бяха включени две нови подразделения  – "Природозащита и Гмуркане в дълбоки води", което прави полето на работа още по-богато. С хиляди участия от 78 различни страни съдиите имаха нелеката задача да изберат само няколко победителя.

 

За тези, които са запознати с подводната фотография, награденият топ фотограф има познато име – Грег Лекьор.

 

Френският фотограф е известен с наградените си изображения и всеотдайността си да показва живота в океана. Тази година той спечели наградата "Най-добра снимка" за впечатляващото си изображение на тюлен, гмуркащ се в студените води на Антарктида.

 

 

""

"Ловецът на раци" от Грег Лекьор, победител в категория "Най-добра снимка"

 

Въпреки че той спечели топ наградата, конкурсът открои и други добри фотографи, като един от тях е Жул Кейси.

 

Нейната очарователна снимка на шест морски кончета, седнали заедно на клонче от морско растение, не само получи награда за "Най-добър изгряващ фотограф“, но беше и близък подгласник за главната награда.

 

 

""

"Автобусът на водните кончета" от Жул Кейси, победителка в категория "Най-добър изгряващ фотограф"

 

 

Австралийската фотографка е гмурец, но всъщност е нова в света на фотографията, тъй като преминала от видеа към снимки съвсем наскоро.

 

Състезанието беше оспорвано и експертният състав на съдиите е трябвало да бъде изключително концетриран, за да прави обективни оценки.

 

 

""

"Рибите клоуни" на Паоло Исгро, победител в категория "Супермакро"

 

 

„Продължавам да се изумявам от прекрасните изображения, които днешните подводни фотографи създават“, споделя издателят на "Ръководството за подводна фотография" Скот Гитлер.

 

„Двете нови категории, „Опазване“ и „Гмуркане в дълбоки води“, бяха невероятни. Особено категорията "Опазване", тъй като печелившите изображения предизвикват мощни емоции и ще повлияят на новото поколение за опазването на океана“, добави той.

 

 

""

"Жертвата" от Шейн Грос, победител в категория "Опазване"

 

 

Вижте повече от невероятните наградени снимки във видеото.

 

 

 

Източник: My Modern Met

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции