<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42845" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицейски к...

Вижте невероятните фотографии на дивата природа от конкурса на Британското екологично общество (видео и снимки)

29 Ноември 2019
2 967

Дървесна боа, увита около дърво, под прикритието на нощта. Трипръст ленивец, приклекващ встрани от мокър път в Коста Рика, след като пресякъл безопасно. Мадагаскарски скорпион, който свети любопитно под ултравиолетова светлина и ято розово фламинго, което се разпръсва над езерото Магади, Кения.

 

 

""

 

 

Това са само част от очарователните снимки на природния свят, представени от студенти и еколози като част от годишния конкурс за фотография на Британското екологично общество (БЕО).

 

 

""

 

 

"За съжаление, много райони на Мадагаскар търпят огромен антропологичен натиск, включително бракониерство и пожари, а големите змии стават все по-трудни за наблюдение", казва Роберто Гарсия Роа, докторант-изследовател в Университета на Валенсия, за снимката си на боа, увита около дърво в Мадагаскар, която бе коронясана като големия победител в състезанието.

 

 

""

 

 

"По време на посещението си на острова имах удоволствието да видя тази невероятна змия и да я заснема", добави той.

 

Оцявани от група от еколози и наградени фотографи, специализирани в снимане на дивата природа, изображенията показват разнообразието на флората и фауната от цял ​​свят.

 

 

""

 

 

„Стандартът на конкурса е забележителен, като през 2019 г. бяха представени много изключителни фотографии. Снимките тази година представиха невероятното визуално разнообразие на екологията, улавящи жизнеността и интимните детайли на темите им“, заяви Ричард Барджет, президент на БЕО в изявление.

 

 

""

 

 

Източник: CNN

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Velizar Velichkov

    29 Януари 2020

    Test

Реакции