<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38016" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ужасна гледк...

Вижте невероятния начин, по който се събира "скалния мед" в китайската провинция Юнан (снимки и видео)

07 Юни 2019
0 5292

Кевин Фреър – фотограф от Getty, наскоро отиде на лов за мед с група хора от племената Лису, в китайската планинска провинция Юнан.

 

„Скалният мед“ е силно търсен в Китай и може да достигне цена до 50 долара за килограм.

 

 

""

 

 

„Ловците на мед се сблъскват с рояци пчели и биват ужилвани многократно, докато висят на въжени стълби. По-ниско ситуираните кошери могат да се достигнат и с дървени стълби или стълбове.

 

 

""

 

 

Ловците се обличат с предпазна екипировка и използват дим, за да разпръснат гигантските хималайски медоносни пчели от кошерите, за да намалят риска от ужилвания, но това обикновено не помага много, защото има буквално хиляди във всеки кошер.

 

 

""

 

 

Хималайска медоносна пчела, която е най-големият вид пчела в света, може да достигне размер цели 3 сантиметра", твърди Фреър.

 

"Скалният мед", чийто добив е част от културната традиция на хората от племената Лису обаче може да е застрашен от изчезване. 

 

 

""

 

 

"Някои ловци на мед твърдят, че намират все по-малко кошери отколкото в миналото, защото популациите на пчелите са силно засегнати от прекомерната употреба на пестициди сред местните фермери, а също така и от глобалното затопляне", добави Фреър.
 

 

 

Източник: The Atlantic

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции