Вижте новите правила за минаване през КПП

25 Март 2020
0 2470

Хората, които работят в друг град, вече се нуждаят от служебна бележка или друг официален документ, издаден от работодателя си, съобщава “Свободна Европа”.

Досега трябваше да имат и заверка в декларацията, с която преминават през полицейските контролно-пропускателни пунктове (КПП), които контролират влизането и излизането от областните градове. Другата новост е, че пътуващите трябва да разполагат с достатъчно декларации, тъй като те ще бъдат събирани от полицаите.

МВР съобщи новината с уточнението, че промяната се налага „с цел предотвратяване на злоупотреби“

МВР пусна нова декларация за преминаване през областните КПП-та (документ)

От 21 март (събота) е в сила забрана на здравния министър Кирил Ананиев за междуградски пътувания без наложителна причина като работа, здравословен проблем или грижа за близки. Мярката беше предприета в опит да се ограничи разпространението на заразата с COVID-19 у нас.

Хората, които трябва да пътуват, трябва да си приготвят предварително попълнени декларации, тъй като на всеки КПП, през който преминат, полицаите ще ги събират, за да имат възможност впоследствие да проверят посочените в тях данни.

Тоест, декларациите трябва задължително да са принтирани на хартия и размножени в толкова копия, през колкото полицейски пункта минава съответният междуградски маршрут.

Началникът на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски заяви в сряда, че в МВР е взето решение въпросните декларации вече да се събират и проверяват от полицаите, защото има много опити за заобикаляне на забраната.

Според официалните данни към сряда на обяд в света са заразени над 425 000 души, жертвите са близо 19 000, а оздравелите – над 109 000 души.

Източник: “Свободна Европа”

Снимка: DarikNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции