Следва: Учени постав...

Вижте някои от най-удивителните микроорганизми на планетата, невидими с просто око (видео и снимки)

10 Януари 2020
31 724

Nikon Small World определи най-добрите микроскопски видеа на годината. Вижте ги и вие, както и удивителните представители на животинския свят, които те разкриват! 

 

 

https://www.nikonsmallworld.com/galleries/2019-small-world-in-motion-competition

 

 

Пето място

 

 

Пето място: ембрион на мишка в развитие. Видеото показва структурата, която образува мозъка и гръбначните неврони, докато се нагъва и затваря.

 

 

Четвърто място

 

 

На четвърто място: две бавноходки, познати също и като „водни мечки”, са заснети докато се хранят с трета. Тези малки същества са първите животинчета на планетата оцелели във вакуумна среда.

 

 

Трето място

 

 

Трето място: микроорганизъм, който създава водовъртеж, за да улови плячката си. Наричат се стилохихия и най-често могат да бъдат забелязани в чистата вода. Те се придвижват като мърдат

с косъмчетата си на повърхността и щом веднъж попаднат на храна, водовъртежът улавя в капан плячката им.

 

 

Второ място

 

 

Втора награда: паразит, който се формира от мъртвия си приемник, в случая от морски планктон. Паразитът е видим тук в бялото балонче, докато напъва да излезе от мъртвия планктон.

 

 

Първо място

 

 

Първа награда: полип, който избухва от ярко зелен корал. Полипите понякога образуват коралните рифове. Лилавите петънца показват водораслите, които живеят вътре в него.

 

 

ОЧАРОВАТЕЛНИ МАКРОСНИМКИ НА МОРСКИ ОХЛЮВИ НАПОДОБЯВАТ АНИМАЦИОННИ ОВЦЕ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

 

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции