<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75141" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Баща и син бъ...

Вижте разказа на бащата и сина българи, прекосили океана с гребане (видео и снимки)

08 Октомври 2020
0 406

Стефан и Макс Иванови прекосиха океана със своята гребна лодка NEVEREST. Тяхната акция в подкрепа на каузата за донорството #Да!ЗаЖивот, разказва bTV.

Ураган, плуване с делфини и рождени дни на борда на NEVEREST са само част от емоциите на баща и син, докато плават през Атлантика. Те са първите българи, дръзнали да прекосят океана единствено с гребане.

Баща и син българи прекосиха Атлантическия океан с гребна лодка (видео)

А Макс се превърна и в най-младия авантюрист с подобно постижение.

Когато отплавали на 14 юни от Португалия, Максим Иванов бил едва на 16 години. Сред вълните той празнува и 17-ия си рожден ден.

„Изпитвам огромно удовлетворение, беше огромно физическо натоварване, всеки един от нас е направил повече от 1 млн. загребвания“, допълва бащата.

По време на пътуването си двамата си позволяват да акостират само за 9 дни на Канарските острови, докато поправят лодката. И отплават отново към крайната цел – Барбадос.

„Колкото и голяма да е целта, важни са малките битки, лека полека я достигаш тази цел. Не става изведнъж, затова тя изглежда толкова голяма“, казва Макс.

По време на морското приключение, бащата и синът се сблъскват с четири тропически бури и с урагана „Теди“.

Насред океана, след 3 месеца съзерцават само вълните, по средата на голямото синьо попадат на друг пътешественик – Давид от Френска Гвиана, заедно с кучето и котката си.

За морските вълци мисия NEVEREST e невероятно океанско приключение и урок от живота.

Пътешествениците все още свикват да ходят по земя, а не по вода. А с всяка измината морска миля двамата мислят и как да променят системата за доброволно даряване на органи.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции