<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74489" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брутално нас...

Вижте разказа на потърпевши от масовия побой между ученици в Пловдив заради хомофобия (видео)

29 Септември 2020
0 20323

В неделя следобед група ученици минала през централните улици на Града под тепетата с хомофобски викове. От видеа, качени в интернет, се вижда как младежите се отправят към градската градина и започват да целят с яйца и брашно свои връстници.

В резултат, няколко деца са с леки наранявания след размяна на удари, ритници и замеряне с яйца.

Брутално насилие на ученици над група момичета в Пловдив, заради сексуална ориентация (видео)

В основата на конфликта се оказа непоносимост към хора с различна сексуална ориентация. Организаторът на протеста е 14-годишно момче, съобщава Нова тв.

„Имаше над 50 момчета, някои бяха доста интелигентни. Опитах се да разговарям с тях. По думите им градинката е за майки с деца, а не за хора с различна сексуалност. Разбрахме, че са се организирали  в Instagram. Мятаха яйца, пръчки, павета. Имаше ранени момичета, а едно от тях припадна. Полицията се отзова почти веднага. После дойде и жандармерия. След като ги изгониха, момчетата тръгнаха към площад „Съединение”. Там са наплюли други момичета”, разказа една от свидетелките на случката. По думите на друга, момчетата са били част от футболни агитки.  

В предаването „Здравей, България” психиатърът д-р Веселин Герев обясни какво може да доведе до подобно поведение.

„В тази възраст настъпват основни психологически кризи при развитието на младежите. Едната е кризата на авторитетите. Това вече не са учителите и родителите, а бунтарите. Паралелно с с това върви и кризата на приоритетите, които вече не включват училището. Тези протестни прояви целят да се демонстрира сила. Третата криза е на сексуалността. За нея се говори много малко. В тази възраст момчетата започват да се възприемат като момчета, а момичетата като момичета. Нормално е, когато има различни от тях да се прояви нетърпимост. Нормално е 14-годишно момче да прояви такава агресия. Това няма да е нормално за 40-годишен мъж”, коментира специалистът.

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ZeroFurrbone

    02 Октомври 2020

    "Изруд" се пише с о. Ама така е като нямаш мозък.

Покажи всички Скрий

Реакции