<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74183" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мизерен и изг...

Вижте сблъсъците между полицаи и протестиращи по време на Велико народно въстание 3

23 Септември 2020
0 1936

Скъпи приятели, вчера нашите репортери Виктория Симеонова и Дани Йорданов, както и гражданският журналист Иво Божков отново ви дадоха възможност на живо на нашата фейсбук страница да проследите протеста в центъра на София, озаглавен „Велико народно въстание“.

„Гангстер” и „врат без лице”. Какво мислят известни лица от протеста за Бойко Борисов (видео)

След 21:30 ч протестиращите се отправиха към вече бившата сграда на Народното събрание, където имаше кордон от полицаи. Неколкократно граждани се опитваха първо с призиви да накарат полицаите да им позволят да преминат към катедралата „Александър Невски“ и към Паметника на незнайния воин. По-късно вече опитаха и със сила да пробият кордона, на което полицията отвърна с атака с щитове. Последваха три пиратки, хвърлени зад полицаите, както и пластмасови бутилки вода, които също бяха изхвърляни към органите на реда.

СДВР: Има трима ранени полицаи на снощния протест (видео и снимки)

В продължение на часове протестиращи сигнализираха на 112, СДВР и Столична община, че правото им на свободно придвижване в града е ограничено, но сигналите не бяха отразени. Малко преди полунощ по мегафон от МВР призоваха гражданите да се разотидат, тъй като нарушават обществения ред. Едва след като хората си тръгнаха и останаха главно журналисти, полицаите освободиха пътя, а камерата ни засне как напускат паркинга до катедралата „Александър Невски“, където имаше полицейски автомобили от цялата страна.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции