<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67852" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пополина Вок...

Вижте ТОП имотите на ТОП обществени фигури (Коментарът на “Господарите”)

30 Юни 2020
1 9702

Кой къде живее? Каква му е вилата? Какъв му е басейнът? Вижте ТОП десетина български палата, достойни за Дисниуърлд!

Съвсем скоро ви показахме летните сараи на Ахмед Доган – със собствено пристанище и яхта. Зимният сарай в Боровец далеч не им отстъпва. Маскиран като 5-звезден хотел, комплексът разполага с всичко необходимо лидерът на ДПС да се чувства като истинска кралска особа. Въпреки че не знаем каква е действителната стойност на сараите, със сигурност сумата е поне 7-цифрена.

В същински палат щеше да живее и Цветан Василев, ако не беше отишъл на дъъълга ваканция в Сърбия. Имението му в столичния квартал „Бояна“ се оценява на над 2 милиона евро.

Президентът Росен Плевнелиев също не изостава в имотите. За имението в Халкидики той е преброил 700 000 евро в брой.

Басейн с минерална вода, огромен двор и архитектура в модерен стил, една къща за гости не очаква никакви гости. Това е имението на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев, което се намира на 3 км от Сандански. Построено частично с европейски пари, то струва над половин милион лева. А гости може и да е посрещало, но не го откриваме в сайтовете за резервация на почивки.

На вила и апартамент в луксозен комплекс се радва и финансовият министър Владислав Горанов. По документи тя му е струвала само 3000 лева при това не на него, а на кръстника му. Освен на нея, Горанов се радва и на луксозен апартамент в София, който му е подарък от същия щедър кръстник.

Ако семейство Баневи не бяха в ареста или където и да са в момента, щяха да паркират лимузините си пред къщурка – кръстоска между Версайските покои на Мария-Антоанета и Белия дом. А вътре – разкош от мрамор и кристали. Вкус може да нямат ама пари – БОЛ!

Арабаджиеви също имат с какво да се похвалят: триметрови фонтани, скулптури, дърворезба, злато и кристали.

Местните власти също не остават назад. Кметът на Пазарджик Тодор Попов, който вече 4-ти мандат се любува на властта си, се наслаждава на огромно имение в село Паталеница, то се оценява на над 2 милиона лева. Покрит басейн, голяма къща, фитнес зала, изкуствена река, шикозно озеленяване и още няколко постройки, включително парник, са само част от екстрите, на които се наслаждава заможният градоначалник.

На самия бряг на язовир Клокотница се извисява палатът на друг кмет – Георги Иванов от Хасково. Островръхият покрив, подобен на кула от приказките придава царствен вид на имението, което така или иначе е повече от внушително. Басейн, градина, кемпер, къща за гости и дори собствен кей.

Не на последно място е и ПР-ът на Бойко Борисов – Севдалина Арнаудова, която наскоро се е сдобила с имот за над 1 милион лева в София. Макар и тя уверено да обяснява, че той е закупен с кредит и наследствени пари, остава загадка как с българска заплата може да се изтегли такъв заем.

Това са само една съвсем малка част от имотните постижения на нашите политически и обществени личности.

Докато едни се борят за всяка стотинка в държавата с най-ниски доходи в Европейския съюз, други вече обмислят следващата си такава покупка.

Ако се питате как спят спокойно – със златни нишки в матрака и в такъв лукс едва ли е трудно човек просто да си почине, а за съвестта няма нужда да говорим.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции