<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46049" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Артист извая ...

Вижте трагичната хубост на Венеция през обектива на фотографа (видео и снимки)

18 Декември 2019
0 3030

Ето как видя наводнените улици на Венеция фотографът, запечатвайки трагичната хубост на града в поредица от снимки.

 

 

""

 

 

ВЕНЕЦИЯ ПРЕЖИВЯВА НАЙ-ГОЛЯМОТО СИ НАВОДНЕНИЕ ОТ 50 ГОДИНИ НАСАМ (ВИДЕО)

 

 

Докато по-голямата част от света наблюдаваше отдалеч как рекордни наводнения заливат Венеция, фотографът Наталия Елена Маси се впусна на мястото на действието с камера в ръка. Това, което намери, беше вълшебна и дори сюрреалистична картина. Пред очите на фотографа гражданите на Венеция се сплотяват, превръщат се в общност, притиснати от необходимостта и всеки се опитва да помогне на другия, изпаднал в беда, създавайки общностт на взаимодействието. Затворени във водния капан, обичайно претъпканите улици и площади сега са затихнали и пусти. В неумолимостта на бедствието, сполетяло града, Маси се оказа на правилното място, за да улови картината му.

 

 

ИСТОРИЧЕСКИЯТ ЦЕНТЪР НА ВЕНЕЦИЯ Е ПОД ВОДА (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

Най-неочаквано трудността за Маси се оказва разходката. „Не съм мислила колко трудно би могло да бъде”, споделя тя пред My Mothern Met. „Представете си, че ходите с часове във вода над коленете си. Още с пристигането си купих т.нар. „високи галоши”, защото ботушите ми за дъжд стигаха само до коленете, които трябваше да ме предпазват до средата на бедрото. В действителност само след половин час те се пробиваха и водата навлизаше навсякъде, което прави ходенето още по-трудно. Така че понякога се налагаше да спирам, за да излея водата от галошите, докато накрая реших да ги сваля напълно.

 

 

""

 

 

""

 

 

Така Маси успява да обходи целият град от емблематичния площад „Сан Марко” до малки безизвестни улички, всички заляти от вода. Съчетанието от необичйно пустите места и лицата на хората в действие прави от снимките ѝ не просто документ на времето. Именно това чувство за общност е така докосващо за Маси.

 

 

""

 

 

„Срещнах невероятни хора, горди и смели мъже, които не бяха се предали пред потопа”, споделя авторката. „Повечето магазини бяха затворени, но тези, които не бяха, предлагаха подслон на нуждаещите се. Някои от собствениците се готвеха да отворят отново, а други изпомпваха водата в очакване на следващата приливна вълна”.

 

 

ВЕНЕЦИЯ ОЧАКВА ТРЕТО ГОЛЯМО НАВОДНЕНИЕ В РАМКИТЕ НА СЕДМИЦА (СНИМКИ)

 

 

Но колкото и поразителни да са снимките, те служат като тъжно напомняне за това, което предстои може би да се повтаря още и още. Красотата на образите не може да спаси никого, но тя бива уравновесявана от страха от предстоящото. Именно тази смесица от страх, неверие, страхопочитание, вълнение и тъга Маси се надява да предаде чрез серията си от снимки, които обезсмъртяват този важен момент във времето.

 

 

""

 

 

 

 

Източник: My Mothern Met

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции