Вижте уникален кадър на бенгалски тигър сред древни руини (видео и снимки)

12 Януари 2020
25 6265

Наскоро индийският фотограф на дивата природа Нитиш Мадан направи нещо страхотно – в националния парк Рантамбор в северозападна Индия, той откри едно от най-добрите места за снимане на тигри, пише mymodernmet.com.

 

Мадан е професионалист, дълбоко ангажиран с опазването на околната среда и прави нужното, за да гарантира, че животните са уважавани, докато води гости на фотографски обиколки из националните паркове на Индия.

 

ТИГЪР ИЗМИНА 1300 КИЛОМЕТРА В ТЪРСЕНЕ НА ЖЕНСКА И ТЕРИТОРИЯ

 

„Имам странна връзка с тигрите“, споделя той. „Те ми дават сила да продължа напред. Когато ги видя, просто не мога да откъсна очи от тях. Те излъчват сила и магнетизъм и създават спиращи дъха гледки сред природата. Те вдъхновяват чувство на безстрашие и величие. Те са толкова концентрирани и неудържими."

 

 

""

 

Фотографът е прекарал над 10 години в очакване на идеалния момент, за да заснеме тигър, разхождащ се пред живописната крепост Рантамбор. Тази реликва от 10 век е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и в неотдавнашна декемврийска сутрин, докато Мадан бил с група, той открил свежи тигрови следи, които ги довели до два млади женски екземпляра.

 

Докато ги наблюдавал как се бият, играят и изследват, Мадан осъзнал, че те ще се насочат към езерото Падам, мястото на крепостта. Възползвайки се от възможността, той помолил водача да го заведе в тази посока. Именно там, заобиколен от студената зимна сутрешна мъгла, фотографът най-накрая получил своя шанс за зашеметяващи изображения.

 

 

""

 

 

Със своята работа той се надява да промени представите на хората за тигрите и да напомни на обществото, че тези величествени създания бавно изчезват сред природата поради бракониерството и промените в околната среда. 

 

 

""

 

 

Още от уникалните кадри вижте във видеото.

 

Източник: mymodernmet.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции