<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45899" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Боклукчия на...

Вижте уникалните снимки от конкурса "Исторически фотографии на годината 2019 г." (видео и снимки)

13 Декември 2019
0 2096

Дългата история на човечеството ни е оставила много исторически места и един конкурс за фотография се фокусира точно върху такива невероятни места.

 

Конкурсът „Исторически фотограф на годината” показва най-добрите изображения на исторически и културни обекти от цял ​​свят. Спечелилите снимки и главните им конкуренти показват огромен набор от места – от дестинации на ЮНЕСКО до реликви от войни и спиращи дъха вътрешни пространства.

 

 

""

Храмът Shravanabelagola в Карнатака, Индия от Винод Кумар Кулкарни

 

Резултатите са един красив начин да помислите върху миналото и как то се пресича с настоящето.

 

За третото си годишно издание, наградите "Исторически фотограф на годината" посочиха един общ победител, както и победители в две други категории – Историческа Англия и Исторически късометражен режисьор.

 

 

""

Кеят Roker Pier-Sunderland в Англия от Джей Пи Апълтън, победител в категория "Историческа Англия"

 

 

Може би се питате кой взе наградата тази година? Това е Стефан Хюрел, който беше удостоен с тази чест за призрачния си портрет на пристанището Ароманчес Мълбъри в Нормандия, Франция.

 

 

""

Пристанището Ароманчес Мълбъри в Нормандия от Стефан Хюрел

 

 

Тези временни и портативни пристанища са били създадени от Великобритания по време на Втората световна война, за да се улеснят доставките на товари по времето на нашествието в Нормандия през 1944 г.

 

„Прекрасното използване на светлина, перспектива и композиция за създаване на образ, който предава безполезността и въпреки това, в случая на Втората световна война – необходимостта от война, за да се победят силите на тиранията и потисничеството, направи снимката открояваща се от другите й конкуренти", заяви Дан Корн от журито.

 

 

""

Древният град Петра в Йордания от Даниел Бъртън

 

Наградите за исторически фотограф на годината са създадени от "Trip Historic" – онлайн пътеводител за историческите места в света, като връчиха на Хюрел парична награда от 400 паунда, а всеки един от победителите в другите две категории спечели „уникално изживяване, което не може да се купи с пари“.

 

 

""

Най-големият палеоисторически монумент в Англия –  Стоунхендж от Даниел Бъртън

 

 

Вижте повече от фотографиите и на другите участници във видеото горе…

 

 

Източник: My Modern Met

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции