<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32920" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандалният ...

Вижте участията на Стан Лий в екранизациите на комиксите му (видео)

13 Ноември 2018
1 1189

Стан Лий е създателят на съвременните комикси, а смъртта му (95 години), макар и изключително тъжна, е възможност да се отпразнува колко много той е дал на света. Много от почитателите му си спомниха филмите на “Марвел” през годините.

 

 

Рядко се наблюдава ефект, какъвто една икона като Лий може да има върху хората. Лесно е да се определи като знаменитост. Това се случва по време на 31-часовия Марвел – маратон, където е и дебюта на “Отмъстителите: Война без край”. Непосредствено преди началото на филма, се случва нещо неочаквано. Фен, облечен с тениска на комикса “Thanos 'Infinity Gauntlet”, се изправя пред развълнуваната тълпа и моли за тишина по време на участието на Стан Лий във филма. Той се ядосва от настроенията на всички – озъбени и крещящи, но иска да прекара един миг, заслушан в това, което Лий прави.

 

 

 

 

Искането има тъжна нотка: по онова време Лий е тежко болен на легло. Фенът просто иска да му отдаде почит с мълчанието на всички в залата. Публиката удовлетворява молбата му. Когато Лий се появява на екрана по време на “Война без край” като шофьор на автобус, никой не казва нищо, всички са мълчаливи. Едва след като Питър Паркър бяга от автобуса, хората го приветстват. Огромна почит за Стан Лий!

 

Стан Лий има сериозен принос за израстването на “Марвел” през 60-те години до водещи позиции в издаването на комикси. В сътрудничество с художниците Джак Кърби и Стив Дитко той създава редица истории със супергерои, вълнували младите поколение десетилетия наред.

 

Негови творения са Спайдърмен, Хълк, X-Men, Доктор Стрейндж, Железния човек, както и Фантастичната четворка.

 

През 21 век са правени игрални филми по десетки комикси на “Марвел”, почти всички с персонажи, създадени от Лий. Приходите от прожекциите по света на тези екранизации надхвърлят 20 милиарда долара. В последните 10 години Стан Лий се появи на малкия и на големия екран във филмите с кратки роли. 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: theverge.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции