<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75478" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Регистриран ...

Вирусологът проф. Аргирова: Covid-19 продължава да мутира (видео)

13 Октомври 2020
0 2413

„Covid-19 се измени. Той продължава да мутира. Този, който циркулира в момента по целия свят, е мутант на вируса, който тръгна от Китай. До края на юли са описани 1234 мутации на първия коронавирус”, обясни в предаването “Здравей, България” по Нова тв.

„В момента COVID-19 се разпространява по-лесно и е по-заразен. Това е една от причините броят на заболелите да скача рязко. Не е доказано дали новият щам нанася повече вреди върху организма”, каза още медикът.

По думите й е напълно възможно човек да се зарази и с коронавирус, и с грип А или Б. „И двата вируса атакуват дихателната система. Впоследствие COVID-19 атакува и другите органи. Препоръчително е да се ваксинираме за грип. Така едната опасност ще бъде донякъде намалена”, поясни Аргирова.

Професор Аргирова потвърди, че вирусът, причиняващ Covid-19 може да се задържи до 28 дни върху повърхности като дисплей на телефон, пластмаса и стъкло.

Вирусът на Covid-19 може да оцелее до 28 дни върху повърхности при определени условия

Тя поясни, че вирусът затова е вирус и той иска жива клетка, за да се възпроизвежда.

“Той съществува като химия, но не като инфекциозно начало”, допълни тя.

„Ремдесивир” не е идеалното средство, но действа точно срещу причинителя. Той подтиска силно размножаването на вируса” каза още Аргирова.

По думите й е хубаво да взимаме антиоксиданти и витамин Е, за да подсилим организма си.

Източник: Нова тв, “Здравей, България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции