<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63138" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Правителство...

Витоша вече е отворена за разходки, премахват лентите в големите паркове на столицата (видео)

03 Май 2020
0 1872

Парк “Виртоша” вече е отворен за разходки от 3 май (неделя), премахват се и лентите в големите паркове в София, предаде бТВ.

В парковете обаче ще трябва да се спазват еднопосочното движение и правила за разходка. Остава забраната за сядане на пейките и използването на детските и спортни съоръжения.

Екипите на Столична община и Общинска полиция вече организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите.

За да не се допуска събирането на много хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша остават спрени. С успокояване на епидемичната обстановка общината има готовност да възстанови движението на градските автобусни линии до Витоша.

Препоръките на Общината при разходка в планината са да се спазва дистанция от минимум 2,5 м, както и да се ползват маска или шал при разговори с други хора.

Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.

От Столична община призовават гражданите, които не познават добре Витоша, но искат да се разходят, да ползват задължително само маркираните екопътеки.

Източник: бТВ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции