<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95034" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вкарват в психиатрия сибирския шаман, искал да мине 8000 км пеша, за да изгони “демона” Путин

27 Юли 2021
0 3127

Сибирски шаман бе осъден в Русия на принудително лечение в психиатрична болница. Последната му проява е нападение над представител на руската Национална гвардия.

Шаманът с рогата от Капитолия отказвал да яде в затвора, защото не му сервирали био-храна

Вкарват в психиатрия сибирския шаман, искал да мине 8000 км пеша, за да изгони &#8220;демона&#8221; Путин
Александър Габишев, шаман

През 2019 г. обаче шаманът Александър Габишев привлече медийното внимание, когато се отправи на 8000-километров поход пеша до Москва, пътуване, което по думите му щеше да завърши с прогонването на Путин, когото той определи като демон.

Габишев предприе неколкократни опита да започне похода си, но винаги беше спиран от полицията, която го връщаше в Якутск, родния му град в Източен Сибир. Когато обяви поредния си опит за поход през януари, той беше арестуван в дома си и, както се твърди, е нападнал гвардеец, който дошъл да го задържи.

Градският съд в Якутск го е осъдил на принудително лечение в психиатрично заведение, каза адвокатът му Алексей Прянишников. “Това означава, че той ще бъде държан в условия, наподобяващи затвор”, заяви той. Прянишников добави, че продължителността на лечението ще бъде определена от лекарите.

“Опитът показва, че никой не си тръгва, преди да са минали между две и половина и три години”, заяви той и определи присъдата като несъразмерна. По думите му Габишев ще обжалва.

Правозащитници казват, че Русия възражда съветската практика да подлага някои от политическите си дисиденти на принудителна хоспитализация и психиатрично лечение.

Шаманизмът, вярване, че е възможно да се общува с духовния според практикуващите го свят и да се използва неговата енергия, се практикува в някои части на Русия.

Източник: Дир
Видео: “Свободна Европа”, YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции