<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106758" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българската ...

Властите в Япония обявиха, че първата в света летяща кола е безопасна (видео)

09 Ноември 2021
0 625

Японското министерство на инфраструктурата, транспорта и туризма издаде за първи път сертификат за безопасност на SkyDrive, базирана в Токио фирма, работеща по прототип на летящ електрически автомобил.

Спасиха дете от отвличане, след като то показа знак от ТикТок на случаен шофьор на пътя

Прототипът, който беше представен за първи път през 2018 г., успешно завърши първия си тестов полет миналата година. Последната му версия SD-03 използва осем витла за излитане и достига максимална скорост от 30 мили в час, въпреки че времетраенето на пътуването за момента e едва 10 минути.

С издаването на този сертификат за безопасност властите в Япония признават, че “дизайнът, структурата, здравината и производителността на летящата кола отговарят на необходимите изисквания за безопасност и опазване на околната среда”.

Това е важен момент за електрическата авиация в страната и всъщност е първият път, когато летяща кола получава такъв документ. Компанията зад нея приема одобрението за голям успех и се надява автомобилът да бъде пуснат на пазара някъде през 2025 г.

Източник: Interesting Engeneering

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции