<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106758" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българската ...

Властите в Япония обявиха, че първата в света летяща кола е безопасна (видео)

09 Ноември 2021
0 781

Японското министерство на инфраструктурата, транспорта и туризма издаде за първи път сертификат за безопасност на SkyDrive, базирана в Токио фирма, работеща по прототип на летящ електрически автомобил.

Спасиха дете от отвличане, след като то показа знак от ТикТок на случаен шофьор на пътя

Властите в Япония обявиха, че първата в света летяща кола е безопасна (видео)

Прототипът, който беше представен за първи път през 2018 г., успешно завърши първия си тестов полет миналата година. Последната му версия SD-03 използва осем витла за излитане и достига максимална скорост от 30 мили в час, въпреки че времетраенето на пътуването за момента e едва 10 минути.

С издаването на този сертификат за безопасност властите в Япония признават, че “дизайнът, структурата, здравината и производителността на летящата кола отговарят на необходимите изисквания за безопасност и опазване на околната среда”.

Това е важен момент за електрическата авиация в страната и всъщност е първият път, когато летяща кола получава такъв документ. Компанията зад нея приема одобрението за голям успех и се надява автомобилът да бъде пуснат на пазара някъде през 2025 г.

Източник: Interesting Engeneering

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции