<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90516" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стивън Сегал ...

Властта в Москва разреши на руските туристи да летят за България

01 Юни 2021
0 1001

Руските власти са разрешили вчера на местния туроператор “Пегас туристик” да започне чартъри до България. Това обяви за “TravelNews” Румяна Юксел, управител на “Аква тур БГ”, която им е представител у нас, цитирана от Клуб Z.

Руският оперативен щаб е вдигнал забраната за полети към 15 страни, сред които е и България.

Русия обяви списъка с неприятелски държави, България е извън него

Полетите към българското Черноморие са планирани за края на юни. Първите ще са до Варна от Перм, Оренбург, Красноярск, Уфа и Новосибирск на авиокомпанията им Nordwind. Съответно до Бургас ще започнат да оперират от Анапа, Хабаровск, Грозни, Кемерово, Томск Богашево, Новокузнецк, Беслан (Владикавказ).

В момента до българското Черноморие няма полети от Русия. Руската авиокомпания S7 отложи преди 10 дни програмата си за 26 юни. По-рано този месец тя прекрати полетите си за Бургас  до края на май. До момента руската държава не позволяваше на гражданите си да идват в България.

Страната ни не попадна в списъка на неприятелските държави на Русия, но реално продължаваше да има забрана, която се отнасяше не само за нас, но и за още 15 страни, сред които Гърция, Турция, Италия, Испания и др. Българското посолство и консулски служби вече работят и издават визи на руснаците.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции