<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77434" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мутиралият Cov...

Въвеждат нови епидемични мерки за хората над 65 години и тийнейджърите в София

06 Ноември 2020
0 3528

В София започват да се прилагат „зелени коридори“ за пазаруване от хората над 65 години. Единствено те ще могат да посещават хранителните магазини между 10 и 12 ч на обяд.

Това е една от двете нови противоепидемични мерки, които влизат в сила в столицата, обяви кметът Йорданка Фандъкова във Facebook.

Въвеждат нови епидемични мерки за хората над 65 години и тийнейджърите в София

Посещенията в молове на непълнолетни лица без пълнолетен придружител се забраняват от утре, 7 ноември.

 „Това е решение на софийския оперативен щаб, което обсъдихме и с ръководствата на големите търговски обекти, които имат сериозни затруднения в контрола на групите от тийнейджъри“, съобщи Фандъкова.

Създава се организация за включване на част от ДКЦ-тата (бившите поликлиники) в прегледите на граждани, които имат грипоподобни симптоми. 

Столичният кмет е предложила тази мярка преди два дни на министъра на здравеопазването, за да може да се подпомогнат хората, които се нуждаят от преглед и да се разтоварят големите софийски болници от пациенти, които имат леки симптоми и се нуждаят от лечение вкъщи.

„С решение на софийския щаб възложихме на директорите на ДКЦ-а в рамките на седмица да обособят зони за клинични прегледи. Екип от лекар, медицинска сестра или лаборант ще извършват преглед и при нужда ще правят кръвни изследвания и антигенен тест. Пациентът трябва предварително да е разговарял с личния си лекар, за да има направление за нужните изследвания“, съобщи Фандъкова.

Източник: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции