<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80895" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 4,2 млн. ду...

Вместо отхлабване на мерките – нови ограничения срещу коронавируса в Европа

03 Януари 2021
2 2242

В редица европейски държави действат нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, пише Свободна Европа. Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограничителните мерки, правителството в Гърция изненадващо въведе пълна карантина до 11 януари. Тя влезе в сила в 6 ч. сутринта в неделя. Вечерният час отново е от 21 ч. до 5 ч. Не се променя и протоколът за влизане в страната.

Вечерен час е в сила от събота и в 15 департамента на Франция. От 18 ч. до 6 ч. сутринта живеещите могат напускат домовете си само по здравословни и служебни причини. Засега няма дата за края на ограниченията.

Италия отложи за 18 януари отварянето на ски курортите, което беше предвидено за 7 януари. Това стана, след като местните власти поискаха повече време за подготовка. “Оказва се, че няма условия за отваряне на обектите”, каза здравният министър Роберто Сперанца.

Макар броят на новозаразените за ден да спадна от около 40 000 в средата на ноември до малко над 20 000 през последните дни, заразата започна да се разраства и стотици хора продължават да умират всеки ден.

Официалният брой на починалите до момента в Италия е около 75 000, което ѝ отрежда първо място по този показател в Европа и пето място в света Ваксинацията в страната започна в неделя, като се предвижда поставяне на по 470 000 инжекции седмично.

На граничните пунктове на Словения пък се извършват антигенни тестове на желаещите да влязат в страната. От неделя се разрешава ски туризмът, но посетителите трябва да имат негативен тест за коронавирус.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции