Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
ВМРО иска да се приеме „концепцията срещу циганизацията“
ВМРО иска да се приеме „концепцията срещу циганизацията“
06-25-19
добавено
1740
прегледа

"Настояваме за спешното приемане на Концепцията, придобила публичност, като Концепция срещу циганизацията, която лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов още през месец април официално внесе за съгласуване с министерствата". Това пише в съобщение до медиите, разпространено от ВМРО днес и цитирано от Дарик.Поводът за това искане е "поредното убийство, сторено от циганин-рецидивист при кражба" преди дни в софийското село Априлово. От партията казват, че циганската престъпност придобива размери, застрашаващи националната сигурност на страната.

 

Според ВМРО, без такава концепция ресоциализацията "на тези дезинтегрирани маси" с помощта на държавни субсидии, европрограми и с активното съдействие на "т.нар. правозащитни организации" е невъзможна.


"Няма как един проблем, замитан "под килима" над 30 години, с един етнос, умело полаган в полза за определени политически кръгове и използван от външни среди с подмолни цели, да бъде решен по досегашния модел. Декади, включвания, комисии, комитети - те просто не работят", се казва в позицията на партията.
 

От ВМРО настояват за спешно поставяне "на масата" на Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския /ромския/ етнос в България и мерките за реализацията й."Настояваме всички държавно отговорни политически сили, всички, имащи отношение органи на общинската власт и държавната администрация, да си дадат ясна сметка, колко е належащо взимането на решения и постановяването на мерки срещу безчинствата на циганите в държавата ни. Наясно сме, че отминаха европейските избори, а и наближават местни, но обществената търпимост вече се изчерпа. Флиртът с циганите не може да продължава да коства живота на невинни хора", категорични са ВМРО.

 

 

Източник: Дарик