<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82388" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Окончателно: ...

ВМРО и НФСБ се разминаха в позициите си за явяване на изборите заедно (видео)

25 Януари 2021
0 669

Разминаване в позициите на ВМРО и НФСБ се видя в отговорите на двамата лидери на партиите по въпроса с явяването им заедно на предстоящите избори. В неделя пред “Нова телевизия” Красимир Каракачанов каза, че партията му обсъжда и двата варианта и предстои да вземе решение. (Изказването му по темата можете да видите във видеото горе.) А днес Валери Симеонов обяви, цитиран от БНР, че на предстоящите парламентарни избори НФСБ отново ще бъде в коалиция с ВМРО.

Скандалното изказване на Валери Симеонов за българите в чужбина взриви социалните мрежи (Коментарът на “Господарите”)

За партията на Красимир Каракачанов – ВМРО, има два варианта за явяване на предстоящите парламентарни избори – самостоятелно или в коалицията “Обединени патриоти”, като към момента превес имат мненията за самостоятелно явяване. Партията на Валери Симеонов – НФСБ, иска да се запази коалицията “Обединени патриоти”, коментираха депутати пред “Дневник”.

ВМРО и НФСБ се разминаха в позициите си за явяване на изборите заедно (видео)


През 2014 г. двете партии влязоха в парламента като коалиция “Патриотичен фронт”, а през 2017 г. към нея се присъедини и “Атака”, като името бе сменено на “Обединени патриоти”. Две години по-късно партията на Волен Сидеров бе изключена от коалицията. На европейските избори през 2019 г. ВМРО участваше самостоятелно, както направи и на повечето места на местния вот през следващата година.

Според депутати във ВМРО надделявали мненията за самостоятелно явяване, като имало допускания, че това би довело до по-големи шансове за влизане в парламента. Предстои на 30 януари ръководството на партията да реши дали ще започне преговори с НФСБ за коалиция.

ВМРО и НФСБ се разминаха в позициите си за явяване на изборите заедно (видео)

Крайният срок за регистрация на политически формации за участие на изборите е 17 февруари.

Според Валери Симеонов форматът на патриотична коалиция е успешен и може да бъде разширен с участието на още партии с патриотични програми. По думите на Красимир Каракачанов не е официално обсъждана предизборна коалиция с ГЕРБ и говоренето за такава било като за нероден Петко.

Източник: Дневник

Видео: Нова телевизия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции