<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87049" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ свиква н...

ВМРО поиска касиране на изборите в Турция (видео)

09 Април 2021
0 714

ВМРО не признава изборните резултати от Турция, въпреки че признава официалните резултати, обяви на брифинг евродепутатът Ангел Джамбазки по време на брифинг, предава NOVA.

“Това няма да промени политическата ситуация в момента, може да изкара обединение “Демократична България над ДПС, но така или иначе няма да промени гласовете на тези партии, които заявиха себе си като носители на протестните идеи от миналата година”, каза той.

Той им пожела също да постигнат съгласие, да се обединят и да излъчат правителство и управление. Според него обратното би било във вреда на интересите на българските граждани, както и на много системи като здравната и икономическата.

„Резултатите са такива,каквито са и ние признаваме изборния резултат. Приемаме оценката, която получихме. Ротацията във властта е нещо нормално. За ВМРО не е на живот и смърт да имат представители в Народното събрание. За нашето близо 30-годишна нова политическа история сме били няколко пъти част от Народното събрание и един път част от управлението. В ротацията няма нищо извънредно, непоправим и трагично, Резултатът е ясен и мандатът е ясен”, каза още той.

Сред нарушенията, които ВМРО са засекли са разговори между членове на секциите на език, различен от българския, незаконосъобразно попълване на декларации по образец, нарушаване на забраната за агитация в изборния ден, нарушаване на правилата за преброяване на гласовете от страна на СИК.

Източник и видео: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции