<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57890" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Млад мъж тату...

Водолаз с харпун се спречка за улова си с три гладни акули (видео и снимки)

12 Март 2020
1 1979

Невероятна битка между водолаз с харпун и три гладни акули за тялото на едра риба тон бе заснета от камера, разказва DailyMail.

29-годишният Коул Харисън се озовал на експедиция за улов на риба тон край бреговете на островите Кук, когато забелязал своята мишена за този ден. Това, което не видял първоначално обаче, е че и три акули са се “наточили” на неговата риба.

„Щом понечих да изтегля рибата към повърхността, трите акули се втурнаха и я захапаха откъм опашката”, разказа Коул.

„Акулите в тази част не са свикнали с близостта на хората, затова и не се притесняват особено от присъствието им. Теглейки рибата към повърхността, усетих силно съпротивление отдолу и на моменти трябваше да отпускам въжето, за да изляза навън и да си поема дъх.”

При едно от изплуванията си, Коул успява да извика на колегите си да приближат лодката.

Шест акули обградиха група тийнейджъри, докато ловят риба на риф в океана (видео и снимки)

„Запазих спокойствие, понеже имам опит с подобни ситуации”, добави Коул. „Все пак се гмуркам сред акули и ловя риба с харпун от 10-годишен. Въпреки това имах на разположение съвсем малко време да изнеса рибата на борда. В противен случай я оставяхме за храна на акулите.”

Паника по плажовете в САЩ заради нарастналия брой големи бели акули (видео)

В крайна сметка Коул надделял над опасните хищници и измъкнал улова си, но не без загуби, както се вижда от снимката по-долу.

Битката между Коул и акулите се състояла по време на 3200-километровото пътешествие между Таити и Фиджи в южния Тихи океан.

Източник: DailyMail

Снимки: Cole Harrison

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции