<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92523" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Огромна сгра...

Военният министър призна, че мишената е падала по-бързо, а майор Терзиев е можел да откаже задачата (видео)

25 Юни 2021
0 4396

Служебният военен министър Георги Панайотов призна, че спусната мишена на майор Терзиев по време на учението в Шабла е падала по-бързо, а пилотът е можел е да откаже задачата.

“Условията за спускане на мишената са спазени. Пусната е от 7000 метра и е спазено условието за това. След като е пусната мишената, тя пада по-бързо. Мишената трябва да се поразява в диапазона от 4000 до 7000 метра. Какво е станало по време на полета ще разберем от черната кутия. Засечено е, че мишената пада по-бързо. Пилотът е можел да откаже да изпълни задачата. Какво е станало във въздуха ще се разберем от последните 13 секунди от полета на майор Терзиев”, допълни служебният министър пред NOVA.

Отвориха черната кутия на падналия МиГ-29, херметизацията ѝ е нарушена (видео)

Министър Панайотов добави още, че експерти в базата в “Граф Игнатиево”, които вчера са разглеждали черната кутия, са установили, че тя е с нарушена вътрешна херметизация.

Военният министър призна, че мишената е падала по-бързо, а майор Терзиев е можел да откаже задачата (видео)

“В устройството има и скъсан лентов кабел. Участъци от платките, те са многослойни и с печатен монтаж, са нарушени. В база “Граф Игнатиево” няма принципни схеми, за да се възстановят връзките. Това е причината да се обърнем към производителя на черната кутия – фирма в Украйна, за да ни се окаже съдействие”, обяви още министър Панайотов.

Жената на загиналия военен пилот: Прикрива се грешка на ръководен пост, това е умишлено убийство (видео)

Инцидентът с изтребителя МиГ-29 на майор Валентин Терзиев се случи в Черно море край Шабла на 9 юни малко след полунощ, а пилотът не е успял да катапултира и е загинал.

15 дни след катастрофата, кутията беше извадена от морското дъно и пренесена със самолет от Варна в авиобазата “Граф Игнатиево”.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции