Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Военни разрушават къщата на Скрипал в Солсбъри
Военни разрушават къщата на Скрипал в Солсбъри
По света
01-09-19
добавено
941
прегледа

Военни експерти смятат да разрушат британския дом на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, който беше отровен през март с нервнопаралитичен агент, съобщи ДПА.

 

 

 

Специалистите първо ще отстранят покрива, преди през следващите 4 месеца да разрушат къщата, която ще бъде поставена във вътрешността на изолирана структура. Великобритания обвинява агенти на руското правителство за нападението в английския град Солсбъри, при което бяха отровени Скрипал и дъщеря му Юлия.

 

 

 

Няколко обществени места, посетени от двамата Скрипал, също са били изолирани, но по-късно бяха отново отворени. Ръководителят на координационната група по възстановяване в съвета на графство Уилтшър Алистър Кънингам каза, че последните два обекта за обеззаразяване са къщата на Скрипал и още едно жилище в близкия град Еймсбъри, използвано от местна двойка, която се отрови по случайност.

 

 

Миналия месец работата по обеззаразяването беше прекратена заради коледните празници, каза Кънингам.

 

 

Скрипал и дъщеря му оцеляха след отравянето, но здравословното им състояние остава неясно. Местната двойка - Доун Стърджис и Чарли Кроули - се отрови през юни, след като двамата намериха флакон за парфюм, очевидно използван за съхранение на нервнопаралитичното вещество Новичок. Доун Стърджис почина, а Чарли Кроули беше изписан от болница през юли, но все още страда от здравословни проблеми, свързани с отравянето.

 

Източник: Медиапул