Следва: Човекът, койт...

Военни части нахлуха в Дижон, след като чеченски банди откриха огън с автомати в града (видео и снимки)

16 Юни 2020
0 3834

Полиция и армейски части нахлуха във френския град Дижон, след като бяха публикувани видеа с чеченски банди, които стрелят с автоматично оръжие във въздуха по улиците, пише DailyMail. Демонстрацията е обявена като „акция на отмъщение“.

Маскираните бойци са бежанци от Чечня – република, която е част от Руската федерация, и в която през последните 26 години на два пъти пламваха кървави борби за независимост.

„Размириците продължават трето денонощие“, заявиха от полицията в града. „Чеченските бандити, които са свързани с наркотърговията и други престъпни дейности, са се мобилизирали за гангстерска война с други банди в района“, се казва още в изявлението.

По първоначални данни размириците са продиктувани от стрелбата по 16-годишно чеченско момче миналата седмица, която полицията разследва като опит за убийство.

Чеченците са реагирали с насилие, нахлувайки в жилищни квартали в опит да открият виновниците за стрелбата. Обстановката се е усложнила и от обстоятелството, че в града са изпратени допълнително полиция и военни части.

По данни на местните власти, до момента шестима души са ранени, но все още няма арестувани.

Протести избухнаха и в Париж заради смъртта на чернокож младеж при арест през 2016 година (видео и снимки)

Според непотвърдени източници, чеченците са организирали среща с алжирски банди в опит да изяснят случая със стрелбата по 16-годишния младеж, но вместо това са избухнали престрелки, които са довели до прииждането на нови чеченци от други краища на страната.

Очевидци твърдят, че са забелязали около 50 въоръжени чеченци да нахлуват в квартала Гресий в събота, където собственик на пицария е бил сериозно ранен.

Дижон е град в източната част на Франция, отстоящ на 320 км от столицата Париж. Градът е с население около 150 000 души и е център на департамента Кот д‘Дор, както и историческа столица на Бургундия.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции