<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74316" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заради рекор...

Връщат брифингите за коронавируса по разпореждане на Бойко Борисов

25 Септември 2020
0 15984

Премиерът Бойко Борисов разпореди да се възобнови практиката за предоставяне веднъж седмично на медиите на актуална информация за епидемичната ситуация у нас на брифинги с оглед и на започващите сезонни грипни и вирусни инфекции.

“България е на 26-о място по заболеваемост на 100 000 души от населението от Covid-19 в Европа, страната ни продължава успешно да държи развитието на епидемията под контрол и не се позволява претоварване на здравната система. На национално ниво е осигурен и необходимият ресурс от предпазни средства и медикаменти за срок до 6 месеца напред.”

Това докладва министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред Борисов по време на среща на Националния оперативен щаб в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Здравният министър изтъкна, че България заедно с още три страни са единствените в Европа с отрицателна тенденция от минус 6,5% по отношението на новорегистрираните случаи през последните две седмици. Докато за същия период средната тенденция в Европа е за покачване от плюс 22%. „Готовността на здравната ни система продължава да е на високо ниво“, посочи министър Ангелов.

„В България много добре се управлява прилагането на мерките за справянето с коронавируса. Така, че към момента абсолютно нищо не налага различни мерки от тези, които имаме“, акцентира министър-председателят. Премиерът бе категоричен, че няма да се правят КПП-та и опроверга всякакви спекулации за затварянето на градове и въвеждане на нови ограничения за хората. Борисов изтъкна, че държави с по-строги мерки от тези в България, в момента са с много по-лоши показатели от нас.

Пълна каша с данните за заразените още в първия ден без брифинг на Щаба (Коментарът на “Господарите”)

Председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски посочи, че ситуацията във въоръжените сили също е под пълен контрол, не се допуска разпространение на заразата при курсантите и учебният им процес е в ход.

А от видеото горе можете да си припомните защо ние от “Господарите” имаме особено отношение към брифингите и въпросите от определени журналисти, задавани на тях.

Източник: Правителствена пресслужба

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции