<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42386" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Летище в Сан ...

ВСС отново избра Иван Гешев за главен прокурор, този път окончателно (видео и снимки)

14 Ноември 2019
0 2738

При засилено полицейско присъствие, протести "за" и "против" и два сигнала за бомба в сградата на ВСС, Иван Гешев беше избран за втори път за главен прокурор на България. Той ще замести на позицията Сотир Цацаров, чийто мандат изтича през януари, пише Mediapool.

 

ИВАН ГЕШЕВ – ПРЕДИЗВЕСТЕНИЯТ ВЛАСТЕЛИН (ВИДЕО)

 

С 20 гласа "за" и 4 "против"  при същото разположение на силите Висшия съдебен съвет повтори вота си от първото гласуване. Прегласуването се наложи заради отказа на президента Румен Радев да подпише указ за назначаването на Гешев. Против избора му за нов прокурор гласуваха председателят на ВКС Лозан Панов, Олга Керелска, Красимир Шекерджиев и Атанаска Дишева. На заседанието днес не присъства Цветинка Пашкунова, която е в отпуск. Четиримата членове на ВСС, които и на първия вот гласуваха против Гешев, настояха да бъде открита нова процедура. 

 

 

""

 

 

ХИЛЯДИ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ БЪДЕЩИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ГЕШЕВ (ВИДЕО)

 

“Смятам, че президентът ще изпълни в цялост правомощията, които са му вменени по Конституция, не се съмнявам, че изборът ще е негов, а не под външен натиск”, заяви избраният за главен прокурор веднага след решението. "Аз не знам дали ще бъда главен прокурор", допълни Гешев и уточни, че процедурата не е приключила.

 

 

""

 

 

Избраният за нов главен прокурор посочи, че единствената разграничителна линия е нарушаването на закона – дали той се спазва или не. Той допълни, че няма отношения нито с тези, които го подкрепят, както и с тези, които са на противно мнение. 

 

СПЕЦПРОКУРАТУРАТА: ИВАН ГЕШЕВ Е В ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ СЪС СЪДРУЖНИК НА ВАКЛИН

 

 

""

 

 

Докато Висшият съдебен съвет (ВСС) заседаваше, пред сградата се проведоха протести "за" и "против" избора на Иван Гешев за главен прокурор. Протестите наложиха спиране на движението по ул. "Екзарх Йосиф". В района не се движат нито трамваи, нито автомобили. Атмосфера от днешните протести можете да видите във видеото горе. 

 

 

""

 

 

 

Източник: Mediapool

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции