<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76032" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Болниците за ...

Втората руска ваксина срещу Covid-19 е лекарство за добитък, твърди учен от Москва

20 Октомври 2020
2 1075

Втората ваксина срещу Covid-19, която Русия регистрира на 14 октомври, би могла да намери по-добро приложениe във ветеринарната медицина. Toва заяви във Фейсбук страницата си руският учен Александър Кудрявцев, който е директор на биофармацевтична компания “Протеомарин”.

“Честно казано, надявах се, че това е модерна ваксина, базирана на рекомбинантни протеини, а не от опасните ваксини на базата на аденовируси или дори по-отслабените, казано накратко – “живи” ваксини. Това даже не са ваксини от последно поколение, това са ваксини от ветеринарната медицина. Има такива ваксини, пептидни, срещу болестта шап, които се инжектират в говеда с милиграм антиген. Е, ако умре животното, това не е страшно, най-важното е да не се разпространява инфекцията. Но никой човек, който има здрав разум, не би и помислил да приложи това на хората. Оказва се обаче, че е станало”, пише той.

В Русия регистрираха втора ваксина срещу Covid-19

Ученият посочва, че обичайната противогрипна ваксина съдържа 45 mcg антиген (по 15 mcg от всеки), но тя въздействала неблагоприятно на някои хора.

“Във ваксината на “Вектор” има до 225 mcg антиген, може би дори 250, те не пишат точния състав, 75 + -15 mcg от всеки антиген и дори до 700 mcg алуминиев хидроксид, най-опасното помощно вещество, което е отхвърлено по целия свят… И те взеха, че го разбъркаха в препарата”.

Руски учен от САЩ критикува руската ваксина “Спутник V”

Кудрявцев обръща внимание и това, че все още не са представени характеристиките на продукта.

Източник: Фейсбук

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции