<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72227" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Двойна „блок...

Втори съд намира данни за престъпление в действията на шофьорката от “Ситняково”

27 Август 2020
0 5927

И Софийски градски съд (СГС) прие, че при опита на шофьорката Елена Мицева да премине през живата блокада на кръстовището на бул. “Ситняково” при румънското посолство, има данни за извършено престъпление, предаде ClubZ.

Днес СГС специално се произнесе, че това следва да бъде на вниманието на разследващите от Първо РПУ. 

Това стана по време на гледане на мярката за неотклонение на Георги Георгиев, който е обвинен по два члена – за хулиганство с особена дързост и за увреждане на чуждо имущество. Любопитно е, че прокуратурата изобщо не протестира срещу първоначално наложената му гаранция от Софийския районен съд – 500 лева. 

Днес обаче адвокатката на Георгиев – Полина Велчева – представи документи, че младият мъж работи на трудов договор за 300 лева, че наложената гаранция е твърде висока и поиска той да бъде освободен без никаква мярка.

Проверка на защитата установила, че счупеното предно стъкло на Мицева в представителството на “Тойота” заедно с монтажа струва 183 лева.

Велчева изтъкна, че изобщо не е вярно, че Георги отишъл да отмъщава на Елена Мицева при врязването с автомобила ѝ в тъплата, а се е втурнал към колата, за да помага да не бъдат сгазени хора.

Съдът обяви майката, шофирала срещу протестиращите, за провокатор

Интересно е, че след като съдията се произнесе, че има данни за престъпление по транспорта от страна на Мицева – по чл. 342 от НК, и адвокатката каза пред журналисти, че още на следващия ден са сезирали прокуратурата за опит за убийство и дори за тероризъм. Движение обаче до момента няма.

Двама души са с повдигнати обвинения за инцидента с шофьорката край “Ситняково” (видео)

В определението си СГС прие, че поведението му е укоримо, има признаци на хулиганство с особена дързост, а от показанията на Мицева, мъжа ѝ (който бе също в колата) и на други двама свидетели може да се предположи, че той е авторът на деянието.

Все пак с представените днес доказателства за заплатата, за това, че той работи като готвач, заради чистото му съдебно минало и това, че срещу него няма други разследвания, съдът го пусна с най-леката мярка – “подписка”.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции