Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Второкласник пострада заради паднала мазилка от тавана на класна стая
Второкласник пострада заради паднала мазилка от тавана на класна стая
01-10-19
добавено
682
прегледа

Второкласник от ОУ "Христо Ботев" във варненския кв. "Аспарухово" е пострадал, след като парче мазилка от тавана на класната стая се е откъртило и е паднало върху него. 

 

Началникът на Регионалното управление на образованието Венцеслава Генова съобщи, че инцидентът е станал на 3 януари.

 

"Получих обаждане по телефона от изпълняващия длъжността директор на ОУ "Христо Ботев" за паднала част от тавана, която минава покрай тялото на едно от децата и му нанася травма на ръката. Уведомени са родителите и медицинското лице. Установено е, че ръката на детето не е счупена, но тъй като инцидентът е станал в училището, по-късно бях писмено уведомена за случая. С доклад уведомих и министъра на образованието", обясни пред "Фокус" Генова.

 

Класната стая ще бъде ремонтирана, а цялата сграда е проверена, съобщиха от Община Варна.

 

През последните години на училище "Христо Ботев", което е строено през далечната 1927 г., са отпуснати над 100 000 лв. за ремонти на покрива и на санитарни помещения, за подмяна на дограми и на котел.

 

Оглед на сградния фонд на варненските училища започва по инициатива на общинската дирекция "Образование и младежки дейности". Оттам припомнят, че директорите на учебните заведения са разпоредители с делегирани бюджети, в рамките на които са длъжни да поддържат в изправност материално-техническата база. При необходимост и преценка те имат възможност да предлагат ремонтни дейности за включване в капиталовата програма на общината.

 

Източник: Dir.bg