<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67391" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отново скок: 1...

Въвеждат нови правила по европейските граници заради COVID-19 (видео)

24 Юни 2020
0 5445

Въвеждат нови правила по европейските граници заради COVID-19, предаде бТВ.

Хърватия обяви, че забранява влизането в страната без основание. Засилени са проверките на границата със Сърбия.

Министерството на външните работи препоръчва българските граждани предварително да изпратят документи за повода за пребиваване в Хърватия на имейл, посочен на сайта на министерството.

Въвеждат нови правила по европейските граници заради COVID-19 (видео)

Транзитното преминаване през територията на Словакия вече е свободно, като не се изисква разрешение от страна на словашкото външно министерство за граждани на държавите членки на Европейския съюз.

От българското външно министерство препоръчаха още при пътуване от България към страни от Евросъюза и Шенгенското пространство да не се използват транзитни полети през трети страни, а директни линии в рамките на ЕС.

На фона на новите препоръки за пътуване Великобритания планира отхлабване на мерките с отваряне на барове, ресторанти, кина и музеи от 4 юли.

В Москва от днес отварят фитнесите, басейните и ресторантите.

Португалия затяга мерките след ръст на новозаразените.

На Балканите също предупредиха за влошаване на ситуацията. Северна Македония отваря границите си от петък. Облекчават се мерките и за заведенията, и търговските центрове. Правителството взе това решение въпреки непрекъснатия ръст на заболелите и нови 4 смъртни случаи за последното денонощие. По последни данни, броят на заразените е над 5 хиляди и 300, а починалите до днес са 251.

Още от петък през граничните пунктове ще може да се преминава без задължителните тестове за вируса. От 1 юли се отварят за полети и двете международни летища в Скопие и Охрид.

Расте броят на интубираните в Турция, а Румъния регистрира над 200 нови случая за изминалото денонощие.

Източник: бТВ

Снимки: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    24 Юни 2020

    Peter Donchev Е как никой да не се заразил и умрял от вируса, не се ли информираш? А ти не вярваш, защото така е по лесно. Ако беше сред безобидните щамове нямаше да има толкова умрели по света за толкова кратък период. Но ти си поредното тарикатче, което е над вируса. На такива хора освен да им пожелая да изкарат вируса друго не мога. Пък после сподели дали е от безобидните вирусчета.

Покажи всички Скрий

Реакции