Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Във Франция внесоха предложение за забрана на Черния петък като неекологичен (снимки)
Във Франция внесоха предложение за забрана на Черния петък като неекологичен (снимки)
По света
11-29-19
добавено
820
прегледа

Десетки активисти се събраха на протест пред френската централа на Амазон в парижко предградие с твърденията, че Черният петък води до разхищение на ресурси и свръхпотребление, пише Daily Mail.

 

 

 

 

ЗА КАКВО ДА ВНИМАВАМЕ НА „ЧЕРНИЯ ПЕТЪК“?

 

 

От екологичното движение Amis de la terre (Приятели на Земята) изразиха недоволството си като поставиха снопи сено, направиха живи вериги и носеха стари електроуреди пред центъра на американския гигант в онлайн продажбите в Бретини-сюр-Орж. Някои от тях разпънаха плакати, които гласяха: "Амазон: за климата, за работните места, да спрем експанзията, да спрем свръхпроизводството".

 

 

 

 

Част от депутатите във Франция възнамеряват да забранят Черния петък, който се е превърнал в глобално явление по цял свят, въпреки че произтича от празник типичен за САЩ – Денят на благодарността.

 

 

НА-РОЯЦИ.КОМ: "ЧЕРЕН ПЕТЪК" - ЕУФОРИЯТА В ЕДИН АМЕРИКАНСКИ МАГАЗИН

 

 

Делфин Бато, бивш министър на екологията, внесе поправка относно забраната на Черния петък, която предстои да бъде обсъдена следващия месец. Съюзът за електронна търговия във Франция категорично осъди внесеното изменение.

 

 

 

 

Елизабет Борн, настоящ министър на екологията, разкритикува Черния петък с думите, че "води до задръствания по улиците, замърсяване и допълнително отделяне на парникови газове в атмосферата".

 

 

Източник: Daily Mail