<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46622" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Каналите във ...

Въздухът в Перник e отровен със серен диоксид, властите препоръчват да не се излиза навън (видео)

15 Януари 2020
0 4702

Въздухът в Перник е отровен със серен диоксид, затова от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) съветват местните жители да не излизат от домовете си или от работните заведения, съобщава NOVA.

 

 

Най-високо замърсяване със серен диоксид автоматичната измервателна станция "Център" е отчела около 07:00 часа тази сутрин: 999,13 мкг/м3.

 

 

Дишането на серния диоксид за кратко може да засегне дихателната система, а от инспекцията уточняват, че чувствителните групи от населението са деца, възрастни и хора с астма, сърдечно-съдови или хронични белодробни заболявания.

 

 

Учебните заведения на територията на града са инструктирани да преустановят часовете по физическо възпитание и спорт на открито.

 

 

Като основни причини за замърсяването се определят неблагоприятните метеорологични условия (безветрие и гъста мъгла), повишеното потребление на твърдо гориво в битовия сектор, както и работа на ТЕЦ „Република” към „Топлофикация Перник”.

 

 

РИОСВ-Перник е дала инструкция на ТЕЦ „Република” към „Топлофикация Перник” АД за намаляване на производствените мощности до възможния минимум.

 

 

Метеорологичните условия в момента са предпоставка за натрупването на замърсители в атмосферата, като днес почти в цялата страна концентрацията на фини прахови частици е над нормите.

 

 

В СОФИЯ НИВАТА НА ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА ПРЕВИШАВАТ НОРМАТА ДО 10 ПЪТИ

 

 

Източник: NOVA

Снимка: Novini.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции