Следва: Когато шефът ...

Възможно ли е цял басейн да бъде напълнен с желе? (видео)

27 Ноември 2019
0 2070

Някои идеи не са толкова прости, колкото изглеждат в ума ни. 6-месечното планиране на басейн пълен с желатин е една от тези идеи, които Марк Робър (бивш инженер в НАСА), решава да осъществи.

 

Десетки YouTube влогъри са се опитвали да направят подобно нещо, но поне до опита на Марк всички те са били неуспешни. Той твърди, че не е важна само идеята, която детето в теб ражда, а и концепцията и изпълнението на задачата, която самият Марк приема като 6-месечен проект.

 

СРЪБСКИ МОДЕЛ КАТАСТРОФИРА С ЛАМБОРГИНИ В БАСЕЙН (ВИДЕО)

 

През тази половин година той изследва количеството желатин, което е нужно за перфектната текстура на десерта, как точно трябва да бъде напълнен басейна и с каква температура трябва да бъде продуктът. За да се получи желатин, течността преди това трябва да е гореща, затова той осигурява подгряваща система на 6 бидона от 200 литра, чрез които течният желатин ще се излее в басейна.

 

Също така той се съобразява и с метеорологичните условия, защото подходящата температура на въздуха е ключова, тъй като желатинът може да замръзне или да не се сгъсти достатъчно, което би провалило проекта му.

 

Изпълнението на задачата му отнема 7 дни, в които през деня той топли желатина, а вечерта го оставя да се сгъсти при по-хладни температури. Така за една седмица, слой по слой, басейнът е първият в света басейн пълен с желатин!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции