<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85735" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте списък ...

Възобновява се ваксинацията с AstraZeneca у нас и в още 5 европейски държави (видео)

19 Март 2021
0 217

Ваксинацията с препарата на AstraZeneca се възобновява днес у нас, пише bTV. Това стана възможно, след като Европейската агенция по лекарствата потвърди ефикасността и безопасността на препарата, а директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов издаде заповед за възобновяване на ваксинацията с Оксфордската ваксина.

Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу Covid-19 възобновява записването за имунизация.

AstraZeneca e безопасна според ЕМА, ваксинацията у нас продължава (видео)

Всички лица, които са се регистрирали за поставяне на ваксина за седмицата, през която ваксинационните центрове бяха затворени, ще бъдат автоматично презаписани с една седмица напред.

Всеки регистриран ще получи есемес или имейл за новата дата и час на имунизацията през избрания от него канал за връзка. 24 часа преди ваксинацията системата ще изпрати ново напомняне.

Германия, Франция и други европейски държави също възобновяват употребата на ваксината на AstraZeneca.

Потребителите имат възможност да променят дата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви прозорец, в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове. Регистрирането на нови потребители, които желаят да се имунизират, ще е възможно от 20 март 2021 г. (събота) на адрес https://www.his.bg/bg/reservation.

Освен България, още поне 8 европейски държави възобновяват ваксинациите с AstraZeneca след вчерашното положително становище на Европейската агенция по лекарствата. Германия, Франция, Италия, Литва и Кипър – също от днес, а Испания, Нидерландия и Латвия – от следващата седмица.

Очаква се днес Европейската агенция по лекарствата да огласи заключенията от разследването си за безопасността на ваксината.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции